Polybeton * onderhoud

Heeft iemand van jullie een idee hoe je polybeton het beste mooi krijgt en het best onderhoud?

kan er mij iemand vertellen wat nu juist de opbouw is van een vloer in polybeton? en mij enventueel enkele technische tekeningen kan sturen.

THX!

Ik behandel reeds 18 jaar vloeren, zowel natuursteen, graniet en beton.
Betreffende o.a. renoveren van sierbeton heb ik een nogal eenvoudig systeem op punt gezet. Dit bestaat uit het vooraf machinaal ontvettend reinigen, spoelen en droogleggen en naargelang de wensen van de klant de sierbeton beschermen met een product op basis van teflon en eventueel poieren tot mat of hoogglans.
Fabrikanten van sierbeton nemen regelmatig kontakt met mij.
Zo heb ik een werk aanvaard van een architekt. Het bestaat erin alle oude vloeren en sierbetons van een fabriek met lofts te behandelen volgens de wensen van de bewoners.
De prijs per M² schommelt tussen 13 en 20 €, naargelang de uit te voeren werken.
Ik ben steeds bereid, zonder enige verplichting, ter plaatse
te komen om de mogelijkheden te bespreken
Tom COUPEZ schreef:
> Heeft iemand van jullie een idee hoe je polybeton het beste mooi krijgt en het best onderhoud?

Aan Marc Callebaut...
Doet u aan aan reparatie van betonvloeren of enkel onderhoud. Wij hebben immers volgend probleem: de vloerverwarming werd doorboord waardoor er nu een gat van ongeveer 20cm diameter terug moet uitgekapt worden. Wij willen dit zo snel mogelijk maar vooral zo onzichtbaar mogelijk laten herstellen en zoeken een vakman voor deze taak. Indien u dit kan, graag een seintje waar we u kunnen contacteren, het betreft een loft te Mechelen.

Beste Martc Callebaut
 
Ik heb een probleem met mijn polybeton (die zwart antraciet gekleurd is) . Hij is nu voor de eerste maal opgeboend en er komen voetsporen en kleurverschillen naar boven.
Ik  zou graag met u in contact treden.
 
Hoe kan dit ?
 
Dank u
 
Jo Van O.

beste marc callebaut
ik ben dringend op zoek naar iemand dat me info kan geven over polybeton,ik start in augustus een niewbouw (houtskeletbouw)en de verhuis is voorzien voor half december dit jaar nog,het moet dus vooruit gaan.nu had ik graag zowel op de bovenverdieping als benedenverdieping poybeton gehad,hoe denkt u hierover?eik krijg zowel positieve als negatieve reacties,dat ik niet goed meer weet wat te doen,financiel zou dit voor mij wel een oplossing zijn.
doet u zelf ook polybeton?zou u meschien geintresseerd zijn polybeton in mijn woning te leggen?
ik geef alvast mijn gsmnr.0474805484
alvast bedankt,grtj.matttens marionne
beukenstraat 150
9255 buggenhout

Hallo,
Wij plaatsen al jaren betonvloeren uitsluitend in woningen, zopas hebben wij een couring op de kop kunnen tikken die zelfs NIET MEER SCHADELIJK IS VOOR HET MILIEU. Hier hebben wij jaren naar gezocht, omdat een industriele couring niet meer past in de huidige wonigen.
Wij hebben ook een boenwas zonder schadelijke stoffen voor het onderhoud van uw betonvloer, wat toch wel een heel mooi resultaat geeft. Voor mensen die de natuur respecteren raden wij aan de vloer onmiddelijk na het plaatsen te laten waxen met natuurlijk boenwas en GEEN couring te gebruiken, het resultaat is mooi en het onderhoud van uw vloer veel gemakkelijker.Kan natuurlijk ook gebruikt worden op oude vloeren maar deze moeten dan ook eerst gestript worden.
 Er bestaan in de handel strippers op natuurlijke basis(verwijderd ook couring,maar best met schrobmachine) die ook aan te raden zijn, van het merk tana green care.Deze mensen hebben ook enorm goede producten om het onderhoud van betonvloeren.Kan je kopen in eco-shops of via internet.
Hopelijk hebben jullie iets aan deze info.
Groeten

Beste Marc Callebaut,
 
Kan je me jou contactgegevens     e-mail en telefoon bezorgen aub.
 
Vriendelijke groeten,
 
Jan Welsch

Beste,
Wij leggen binnenkort een zwarte betonvloer binnen en buiten. Heeft u tips voor ons ivm plaatsing onderhoud, ...
Sophie R.
sophienooitnithuis@gmail.com
 
 
 
 

Beste Marc,
 
Wij hebben sinds drie jaar een zwarte polybeton. Hier en daar zijn er vlekken door pleister dat van de muren op de vloer is terecht gekomen.
Zou u eventueel langs kunnen komen om de mogelijkheden tot herstelling te bespreken?
Met vriendelijke groeten,
Désirée

Wij kochten kortgeleden een badkamermeubel met een dubbele wasbak in polybeton. Zijn hiervoor speciale producten op de markt voor het onderhoud ervan, of op welke manier kan men deze best onderhouden en krasvrij houden?

BEGIN ER NIET AAN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mijn Polierbeton is in alle opzichten mislukt en het heeft heel mijn droomhuis verknoeid.
We dachten iemand genomen te hebben met een zeer goede reputatie
- 2 weken na het plaatsen is hij op een 6-tal plaatsen beginnen scheuren. Volgens de architect door de voegen niet diep genoeg te slijpen. Waren enkel 1cm ipv 3cm, 1/3 van de totale dikte wordt aangeraden. Die zijn nu herslepen maar te laat natuurlijk.
- Nu we hem proberen op te kuisen komen vele krassen een draaicirkels van de poliermachine te voorschijn.
- Aan de muren hoeken en ramen is het niet echt mooi afgewerkt
-De curing is er ook bijna niet af te krijgen en geeft zo een gespikkeld effect

Conclusie: begin er dus niet aan

Een vloer uit polierbeton is schitterend als hij perfect gelukt is, maar ik denk dat die kans bijna onbestaande is.
Al hij mislukt is het echt een ramp en dat is een risico dat ik geen tweede keer zou nemen

Iemand enige suggesties om die curing er af te krijgen en een egaal geheel te krijgen?

Kristof,

Als je zegt voegen inslijpen op 1/3 van de dikte en je vermeld 3cm , dan hoop ik voor u dat je vloer geen 9cm dik is.
Dit is veel te weinig en is in grote mate de factor voor succes of barsten.

Mijn 'polybetoneerder' kwam niet plaatsen voor zo'n dikte, hij raadde ons 12cm aan. Hebben dit ook gedaan en hebben geen problemen.

De voegen zijn bij ons een 5cm ingeslepen.

Tegen muren ed. is inderdaad een heikel punt en kan je nooit 100% afwerken. Zo'n helikopter raakt daar nooit tegenaan, en dan moeten ze manueel met het truweel gladstrijken. Dit hangt dus in grote mate af van de uitvoerder.
Aangezien wij met voorzetwanden in gyproc gewerkt hebben we dit probleem niet.

Curing in een woning wordt quasi nooit gebruikt, dit krijg je er enkel af dmv slijtage of hard schrobben. Beter had tetra of iets dergelijks geweest.

Ook wij hebben op de plaats waar de helikopter gestopt is enkele krassen.

Maar het is en blijft een industriële vloer, dus als je daar niet mee kan leven begin er dan niet aan.

Grtz
Leo

beste Kristof,

om terug een egaal oppervlak te krijgen, zou je kunnen werken met een epoxylaag van 3-5 mm. Verschillende kleuren zijn mogelijk. Kostprijs zal rond de 50 euro/m² schommelen.

Opnieuw een hele kost dus.

mvg
ben

ang

wij zijn ook van zin om een industriele vloer te nemen in ons huis, maar ik heb een vraagje, hebben jullie niet te veel last om het vuil uit de voegen te krijgen, als die zo diep zijn? Wij hebben kleine kindjes, en ik maak me daar zorgen om ( ik ben de vrouw des huizes, dus ik poets );)

alvast bedankt
met vriendelijke groeten angelien

@angelien

Mooi uitkrabben en reinigen en dan opspuiten met siliconen. Zo zie je de voegen nog maar kan er niks meer in.

Kijk eens op www.gietvloer.nl. Daar staat een hele hoop informatie over de
gietvloer in het algemeen. Wij hebben net zelf een gietvloer gekocht bij het
bedrijf dat de site beheerd: zie www.sensovloeren.nl.

Zij leveren ook in Belgie en ik las dat zij van plan zijn dit jaar nog een showroom
in Antwerpen te openen. Onderstaande site verteld iets over de onderneming.

http://www.wonen.nl/easyweb3/ep_code-06_wn_press_release-wpr_id-1451

Dag vloercollega's,

na het lezen van alle comments over gepolierde betonvloeren, weet ik het helemaal niet meer. De reacties zijn precies heel gemengd.

Ik ben een rijhuis aan het verbouwen en voor de achterbouw waar de open keuken en eetkamer komt, heeft de architekt een polybeton voorgesteld.

Ik ben al 2 vloeren gaan bekijken. De eerste vloer was echt erbarmelijk. Aan het fornuis in de keuken was er een grote vetplek die er niet meer uitgaat, waardoor de vloer er constant smerig uitziet. De andere vloer was donkerder van kleur, maar perfect van uitzicht. Hij ligt er nog niet lang, maar de bewoners, zelf architekten, zijn tot op heden heel tevreden. Volgens hen zijn er maar enkele firma's in België die de vloer mooi kunnen leggen.

Van een andere kennis, die de vloer in zijn hotel heeft laten leggen, horen we dan weer dat al zijn tafels wankelen. Blijkbaar is het erg moeilijk om de vloer volstrekt egaal te leggen.

Wij hebben ook vloerverwarming voorzien in de achterbouw. Heeft iemand ervaring met een gepolierde betonvloer in combinatie met vloerverwarming?

Adressen van firma's met tevreden klanten zijn ook heel welkom! Indien iemand adressen kent die absoluut niet aan te raden zijn, graag ook een seintje.

Groetjes,

Caro

Hallo,

Wij hebben sinds een jaar ook een gepolierde beton buiten.wij zijn over het algemeen tevreden over het resultaat, alleen het stof die eraf komt is heel vervelend. Als de kinderen buiten spelen zijn hun voeten enorm zwart. Heeft iemand een idee hoe je die slijtlaag sneller kan verwijderen?

Groetjes,

Valérie
Tom COUPEZ schrijft:
> Heeft iemand van jullie een idee hoe je polybeton het beste mooi krijgt en het best onderhoud?

 Dag Valerie,
 
Heb je ondertussen een oplossing gevonden voor de zwarte voetjes? Wij hebben hetzelfde probleem met ons betonnen terras.
 
Groetjes,
Heidi

Dag Sven en Lieve,
wij hebben eveneens een polybetonvloer laten plaatsen in onze nieuwbouw woning, en die is ook een zeer grote teleurstelling geworden: etensresten die op de grond vallen maken meteen een permanente vlek, stukken waar het slecht afgewerkt is, ... maar het ergste zal toch moeten het omhoogkomen zijn aan de voordeur.  die verhindert nu dat de deur open en toe gaat zoals het hoort.  dit zullen we wellicht laten uitslijpen en er een ingebouwde deurmat in voorzien. 
wat de vlekken betreft en het onderhoudsvriendelijk maken heb ik nog geen oplossing gevonden : hebben jullie ondertussen een firma gevonden die dit heeft kunnen doen voor jullie?
Alvast bedankt voor je respons.
 
vriendelijke groet,
Pieter

Hans (of iemand anders die hier iets van af weet),

Een vraagje over een gepolierde chape.

Wij zijn aan het bouwen in regio Diest en zijn van plan een PU vloer te leggen in keuken/badkamer en volledige bovenverdieping. Een PU vloer is gelijkaardig aan een epoxyvloer maar kwalitatiever en beter bestendig tegen vloerverwarming.

In onze living zouden we owm budgetredenen op termijn een parket leggen. Dus we zoeken hiervoor nu een goedkope oplossing als voorlopige vloer.
Ons eerste gedacht was een goedkoop tapijt maar ik ben bang dat dit er niet meer superhygienisch gaat uitzien na 5 jaren met twee kleine kinderen in huis.

Recent hebben we gehoord van zo'n gepolierde chape met kwarts via vrienden. Zou slechts een 10 euro/m2 meer kosten dan een gewone chape, heeft de looks van een gepolierde beton en kan als 'permanente' vloer gebruikt worden. Lijkt ons dus perfect te passen voor onze living.

Probleem is echter dat dit een vrij gespecialiseerde techniek is en niet elke chapper wil/kan dit doen omdat het polieren met de hand gebeurt.

De (gewone) chapper die we voor ogen hadden kent dit principe niet goed dus we zoeken nu op zeer korte termijn chappers die hierin gespecialiseerd zijn.

Kent er iemand chappers die ervaring hebben met het leggen van gepolierde chapes?

alvast bedankt
groetjes
Karolien

Hallo,

We zijn op zoek naar een betrouwbare firma om een polybeton te gieten in onze nieuwbouw (staalstructuur). Gezien het feit dat er blijkbaar veel cowboy's bestaan graag goede referenties.
We bouwen in Zwevegem (in de buurt van KORTRIJK)

Bedankt voor uw reactie
Matthias

Beste Matthias of andere forumbezoekers, 
wij renoveren momenteel een woning in Kuurne en ik had graag geweten of jullie polybeton hebben laten gieten? Indien ja: zijn jullie tevreden en door welke firma hebben jullie dit laten doen? 

Alvast bedankt, 
Vriendelijke groeten,
Charlotte

Hey,

Mijn vriend en nonkel zitten in een discussie.

We hebben zonet een huis gekocht en zouden graag een nieuwe vloer willen plaatsen.
Wij hebben een hele oude vloer, waar 1 verzakking ontstaan is.

Wat is het best:

- Vloer volledig uitbreken en nieuwe chape gieten en dan de vloer leggen

(let op, we hebben een oude vloer, daaronder zit wel 15cm zand)

- ofwel egaline over de bestaande vloeren gieten en daarop betegelen?

Kunnen jullie mij vertellen waaroor je zou opteren, en waarom?

Kunnen jullie mij ook vertellen wat het beste prijs/ kwaliteit zal zijn?

Ik ben jullie enorm dankbaar als jullie mij hieruit kunnen helpen, want ik weet het echt niet

Groetjes
Lindsey

Net als Karolien zijn wij op zoek naar een chapper die vertrouwd is met gepolierde chape. (ben bang geworden van glansbeton na al die verhalen) Kan iemand mij adressen bezorgen. Werf (niuwbouw)is gelegen in Vlaams-Brabant. Het gaat wel om grote en kleine ruimten.

Ik kom hier toevallig op dit topic uit... en vind het erg dat er zo veel mensen bang geworden zijn van een industrie vloer of woonbeton.

Kandidaat bouwers tracht ik altijd duidelijk te maken dat ze zich bewust moeten zijn voor de nadelen van een industrie vloer in een particuliere woning.

http://www.glansbeton.be/industrievloeren/forum/woonbeton-de-voor-en-nadelen/bang-van-een-industrievloer.html

Verder wil ik nog even reageren op wat marleen in de voorgaande post zegt.. ze zegt dat ze bang van glansbeton is ... Maar vaak wordt de naam glansbeton (wat onze firma naam is) onterecht gebruikt voor een gepolierde industrie vloer of een woonbeton. Wij hebben NIETS te maken met de firma Luro-glansbeton.

Mensen die vragen hebben of onduidelijkheden omtrent gepolierde beton, een industrie vloer, woonbeton, of glansbeton (allemaal dezelfde namen) kunnen contact met mij opnemen:

http://www.glansbeton.be/industrievloeren/contact/industrievloeren/renckens-davy.html

Ik ben er niet enkel voor de verkoop, maar zeker om mensen verder te helpen. Het zou niet de eerste keer zijn, dat er in samenspraak met de klant beslist wordt om niet te opteren voor een industrie vloer in de woning.
Vind het alleen een beetje spijtig dat zo veel mensen slechte ervaringen hebben met gepolierde beton.

Of is het dan toch effectief dat veel mensen het productieproces van een industrie vloer niet kennen en dat een industrievloer in een woning vaak overgewaardeerd is.

Ik bedoel hierbij, een industrie vloer voldoet niet aan dezelfde normen als een simpele tegelvloer. Mijn raad is dan ook altijd aan mensen die twijfels hebben... opteer voor een traditionele tegelvloer !

Beste twijfelaars,

Het is volgens mij niet slecht wat Luro Glansbeton allemaal doet. Kijk even naar de referenties op www.luro-glansbeton.be en je zal me gelijk geven.

Vriendelijke groeten

graag zou ik een prijs willen van mensen die er wat ervaring in hebben in gietvloeren de vloer is een +- 7 cm gezakt van de muren naar het midden en is 70m2, kan er mij iemand helpen om iets of wat van info te verstrekken?
met dank
h

Ik heb een goed jaar geleden in onze nieuwbouwwoning een gepolierde betonvloer laten leggen door de firma Eerdekens Industrievloeren uit Opglabbeek. Ze zijn misschien niet de goedkoopste, maar hebben wel prima werk afgeleverd!
Vlak na het plaatsen hebben we de vloer door een andere firma laten reinigen, waardoor de vloer nu niet alleen een blinkend uitzicht heeft gekregen, maar ook veel beter bestand is tegen het intrekken van vuil (door ongelukjes zoals een omgevallen glas wijn). Onderhoud gewoon met een neutrale zeep of zelfs zuiver water.
Voor info mag je mij steeds contacteren.

O ja, onder de vloer ligt vloerverwarming en tegen het scheuren zijn er grote vierkanten van zo'n 16m2 ingeslepen.

Ik heb een gepolierde betonvloer laten leggen een 6-tal maanden geleden (is dus nu goed uitgedroogd) en die zou nu eens goed moeten worden gereiningd en glanzend gemaakt.
Geven jullie eens een adres door van deze of andere firma's die kwalitatief goed werk leveren en niet te duur zijn.

De vloer is nog niet behandeld geweest, ik zou het eventueel zelf doen maar welk produkt gebruik je voor deze basisbehandeling? Graag een beetje uitleg.

Goede avond,
Is het mogelijk om de adresgegevens van de firma die heeft uw glansbeton gereinigd te krijgen ?
mvg
Alain
0474989057

Beste,
Mag ik u vragen wie uw vloer behandeld heeft na de plaatsing. Wij hebben dit niet laten doen (wisten dit niet). Bijgevolg dringt het water de vloer in en krijgen wij de strepen van schoenen niet meer weg.
Alvast bedankt!
Johan

Beste,
Wij zitten met het zelfde probleem van water en schoenen , heeft U ondertussen al een oplossing gevonden.
groetjes
 

Beste
welke firma heb je ingeschakeld om uw polybeton te reinigen?
mijn polybeton wil ik ligt er nu ongeveer 10 weken en wil hem nu eens behandelen om een mooie glans er op te krijgen.
Kan de curing er nog verder afslijten nadat de vloer behandeld is?
mvg
nikolas
 

Beste,
Uw berichtje dateert al van even, maar ik wilde er graag op reageren omdat ook wij door Eerdekens onze betonvloer hebben laten leggen, curing inbegrepen. Hij is gelegd in januari, maar we zijn nu net een maand geleden verhuisd, en hebben een wat haat-liefde verhouding met onze vloer: er blijven toch wel wat vlekken ( we hebben ook wel 3 kleine kinderen) en ook voetstappen op staan en er zijn meer scheuren (ook grote)  dan verwacht. Anderzijds zijn we erg blij van het effect.
Eerdekens vertelde ons dat de curing er eerst moet afgeschuurd/gesleten worden en dat vanaf dan er minder stof zal vrijkomen en vlekken beter zullen verdwijnen etc.
Maar misschien is uw optie van de vloer nu heel goed te laten reinigen een beter idee.
Uw advies, zowel over de reiniging als oplossen van scheuren is erg welkom!
Met vriendelijke groet
Els

we hebben vorige week onze gepolierde betonvloer laten leggen in onze nieuwbouw. Op dit moment ziet de vloer er erg vlak en egaal uit (geen kringen, oneffenheden). Er ligt nog wel overal een soort 'zand' op tegen te snel drogen van de vloer. Hoe kan ik dit de eerste keer goed reinigen?
Vraag aan Jan
Welke firma hebben jullie gecontacteerd voor de eerste reinigingsbeurt?
Hoe kan ik deze vloer best achteraf reinigen?

groetjes ineke
Tom COUPEZ schrijft:
> Heeft iemand van jullie een idee hoe je polybeton het beste mooi krijgt en het best onderhoud?

Ga nu voor de vierde maal een gepolierde betonvloer leggen, gewoon omdat ik zo erg tevreden ben over kwaliteit, prijs en onderhoud.

Onderhoud gewoon met water en of een licht lijnoliehoudend product.

Wij zijn tevreden over onze polybeton, tenmiste als je er de industriële look kan bijnemen. Gepolierde beton is zeker geen gietvloer (die ligt veel egaler). Wat ik me wel afvraag, is hoe je hem het best onderhoudt. Wij poetsen wekelijks met wereldzeep en 1 x per maand moeten we hem schrobben met Marseillezeep. Op die manier wordt hij gevoedt en verdwijnen de kringetjes van de machine lichtjes. Onze plaatser heeft ons gegarandeerd dat dit beter wordt met de tijd. Het overtollige vet van de marseillezeep haal je er gewoon weer af met de marseillezeep, en ik moet zeggen dat de vloer na zo een beurt wel zachter aanvoelt om op te lopen.
Nu waren we bij onze tuinarchitecte dit weekend en zagen we haar polybeton - die zag er wel wat anders uit ! Zij gebruikte een product van Delhaize, iets wat voedt en glans geeft. Dit zou het wel makkelijker maken, want dat inzepen met marseillezeep 1 maal per maand is wel een heuse klus (ons huis is 300m2). Ik weet nu niet of we kunnen overschakelen naar dit product, nu we reeds 1 x hebben gepoetst met die marseillezeep. (met dat product van Delhaize is er duidelijk meer glans).
Kan iemand ons aanraden hoe we dit best aanpakken ? Ik las hier al met water alleen poetsen, maar daarmee voedt je de vloer niet mijns inziens.. En ja, na verloop van tijd komen de kringen van de vlindermachine erdoor en grijze krasjes (onze poly is zwart).
 
Bedankt voor jullie reactie.
Groet,
Cindy
 
 

een gevlekte gepolierde betonvloer ... hoe kunnen we deze egaal krijgen ?
heeft iemand ervaring met een zwarte boenwas of iets dgl ?

hey,

wij hebben in onze garages nu een soort 'dals' liggen. Doordat de ondergrond zand is, beginnen verschillende tegels te verzakken.

Het is de bedoeling deze vloer uit te breken en er een 'gladde' vloer te leggen. wat stellen jullie voor? blijkbaar zijn er verschillende mogelijkheden. ook moet er toch rekening gehouden worden dat er van de auto wel eens olie of iets dergelijks kan lekken. maakt dit plekken?

Marleen

Onze polybeton heeft niet het kleur dat we aangevraagd hebben: wat antraciet grijs moest zijn is lichtgrijze betonkleur geworden. Graag hadden we geweten of iemand kennis en/of ervaring heeft met inolieën/ verven en of/boenwassen van gepolierde beton.

behandelen met floorshield van zep (zep industrie) geeft een mooi donkerder resultaat, of betoncoating van lithofin.
groeten

We hebben sinds december een polybeton.
We hadden de specifieke wens om in het midden van een ruimte een douche-putje te hebben.
De firma is daartoe komen kijken en in samenspraak met mijn ruwbouwaannemer hebben ze dit tot een goed einde gebracht.

De aannemer maakte een bak van 2 op 2 met in het midden de afvoer en de nodige afloop met een speciaal (oranje) doek die het vocht die door de beton sijpeld op te vangen en die naar het afvoerputje te loodsen. in de pijp worden dan heel fijne gaatjes geboord zodat het water in de afvoer kan lopen.
De betonfirma maakte daarvoor een aluminium kader van 2 op 2 die ze er bovenop plaatsten.
Zodoende konden ze eerst binnen het kader gieten en dat afwerken en dan de rest errond gieten. Althans zo heb ik het verstaan. Zonder dat kader zouden ze kans hebben dat ze het niet mooi aflopend konden polieren ofzo, maar hoe het ook zij, het is fantastisch gelukt, het vierkante afvoerputje is een minimaal gekarteld, maar het lijkt me niet meer dan normaal dat je zoiets nooit 100% egaal kan afgewerkt krijgen, of je moet er dik geld tegenaan smijten en dan nog kan je zo'n dingen wss niet beter afgewerkt krijgen.
Door het kader zijn er wel hele fijne barsten ontstaan die het kader volgen, maar dat stoort ons niet, we wisten dat het kon gebeuren, en zien het als de grenzen van de douche.

Enkel de witte sluier stoort me een beetje in de hoeken van de woning waar ze niet raakten met de schijf, die zou ik willen verwijderen.
Kan ik er met een schuurborstel tegenaan met bruine zeep?
Niks zo goed als bruine zeep lijkt me, maar misschien maak ik daarmee de vloer te glad?

D.

Zoals Sven en Lieve hebben wij juist dezelfde problemen met onze beton en zelfde uitvoerder!
De kleur is lichtgrijs ipv zeer donker grijs.
de tegels zijn niet diep genoeg geslepen, er zijn reeds twee barsten.
De vloer glanst niet, volgens Luro ging dit na 2 maanden blinken, nu spreekt hij over jaren!
 
Op de kleur en de barsten reageren zij niet. De kleur is niet hun fout maar wel van de betoncentrale, de barsten zijn volgens hun geen barsten maar haarscheuren.
een scheur of barst, mij is het eender, het is een barst van 1,5m lang!
 
 
 
heeft er iemand een oplossing om de vloer terug donker te krijgen?
hoe laat ik hem blinken?

beste ,
 
dit moet ter plaatse worden bekeken , als de vloer geen ramp is en enkel slecht of te weinig opgeblonken  , is dit perfect op te lossen ,  gelieve contact te nemen voor een oplossing die betaalbaar is   
mvgr
 
polidal nv

Zoals Sven en Lieve hebben wij juist dezelfde problemen met onze beton en zelfde uitvoerder!
De kleur is lichtgrijs ipv zeer donker grijs.
de tegels zijn niet diep genoeg geslepen, er zijn reeds twee barsten.
De vloer glanst niet, volgens Luro ging dit na 2 maanden blinken, nu spreekt hij over jaren!
 
Op de kleur en de barsten reageren zij niet. De kleur is niet hun fout maar wel van de betoncentrale, de barsten zijn volgens hun geen barsten maar haarscheuren.
een scheur of barst, mij is het eender, het is een barst van 1,5m lang!
 
De referenties die je van hen krijgt, zijn van een klein aantal mensen die wel tevreden van hun zijn!
 
 
 
 
heeft er iemand een oplossing om de vloer terug donker te krijgen?
hoe laat ik hem blinken?

Hallo,
Wij lieten in de zomer van vorig jaar ons terras aanleggen in gepolierde beton. Na het professioneel werk van deze mensen, werd de vloer in tegels gezaagd de dag nadien.
Wij zijn dan ook zeer tevreden over het resultaat. Het is wel zo dat de eerste 2 maanden de vloer zeer regelmatig moest opgeschuurd worden om een mooi resultaat te bekomen. Ik spreek dan wel over dagelijks behandelen met een goede schuurzeep. Ik kan aan allen die dat willen gerust enkele foto's doorsturen welk fantatisch werk deze mensen geleverd hebben.Ik sta NIET als referentie op hun site, maar ik ben wel een ZEER TEVREDEN klant van hun.
Ik vind het spijtig dat men zomaar mensen, die dagelijks hard moeten werken om hun boterham te verdienen via een site zwart KUNNEN EN MOGEN gemaakt worden. Stel je voor dat je zelf zelfstandig zou zijn en dat je werk hier volledig zou afgekraakt worden. Vecht het dan uit via het gerecht,  want ik denk zelf dat dit ook niet wettelijk is!!!!
 
 
 

isa

Hallo,
Wij zijn sterk aan het twijfelen om onze terras ook in een betonloer aan te leggen. Is het mogelijk om ons wat foto's door te sturen. Wij zijn zeer benieuwd naar het resultaat zeker omdat je nadien de vloer in tegels gezaagd heb.
Welke firma heeft jullie terras aangelegd in gepolierde beton??
Is de vloer niet te glad als het oa regent?
Alvast bedankt voor de info.
MVG
ISa
 

beste lies (als het tenminste geen alias is)
het is niet de erste keer dat dit soort commentaren geplaatst worden, heel dikwijls door de vernoemde persoon, maar met een alias zodat het niet opvalt. en dan is jou reactie minstens zo fout.
iedereen op het forum heeft het recht te zeggen wat ie vindt. en als een werk slecht gedaan is of het resultaat niet bevredigend, zie ik niet in waarom hij of zij dat niet zou mogen zeggen. ik ben ook geen voorstander van het noemen van namen, maar sommige aannemers, verkopers, etc. maken het wel echt te bond. wat geen waardeoordeel inhoud, want ik ken de firma wiens naam hier gevallen is niet, net zo min als hun werk. misschien levert de betrokken firma wel goed werk, misschien ook niet. of de plaatser had een slechte dag, of de klant verwachtte te veel, wat wel meer gebeurt bij polybeton, want dat is en blijft een industrievloer. en het is ook niet omdat een bepaalde aannemer bij jou een mooie vloer heeft gelegd, nij overal zo'n mooi werk levert.
het blijft een moeilijke zaak, en zolang er niet in overdreven wordt, vind ik dat men kan zeggen wat men denk.
hans d
 

Hallo,
Wij zijn aan het twijfelen of wij polybeton buiten zouden leggen. De kleur zou gaan vervagen? Vaak behandelen? ...
Kan je ons overtuigen om dit toch te doen? Mag ik enkele foto's? Een adres van de firma die dit gedaan heeft?
Alvast bedankt!

Beste Lies,
 
is het mogelijk om mij enkele foto's door te sturen naar jurgen.sucaet@telenet.be.
welk kleur hebben jullie gekozen? Blijft de kleur hetzelfde?
 
MVG Jurgen

Beste Lies,
 
Wij zijn volop aannemers aan het contacteren ivm een zwarte betonvloer. Wij hebben er enkele weerhouden en gaan nu naar refferentieadressen kijken.
Wij hebben net zoals jllie ook ons terras / huis voorzien in polybeton. Met welke firma hebben jullie gewerkt? Hebben jullie tips voor ons?
Is het mogelijk om enkele foto's door te sturen?
Bedankt op voorhand
 
Vriendelijke groeten
Sophie R.
sophienooitnithuis@gmail.com

In mijn woonst werd 3 jaar geleden polybeton gelegd. We hebben een product gekregen om die te behandelen. Dit moest gemengd met water (5% op 95% water) wekelijks ingeschuurd worden. Op een oppervlakte van 120 meter is dit behoorlijk veel werk. Wij hadden niets steeds de tijd en de poetsvrouw respecteerde amper de verhoudingen, wat hier en daar leidde tot kleine beschadigingen. Maw na 6 maanden werd de behandeling gestaakt. Wij hebben toen nog 2 maal gewaxt, maar een te gladde vloer is allesbehalve leefbaar. Sindsdien wordt de vloer wekelijks geschuurd met Carolin, maar ziet er alsmaar slechter uit. Steeds meer vlekken en onregelmatigheden, kleine barstjes die groeien, slijtlaag die verdwijnt en putjes in de poriën. Kortom een ondervoede, bevlekte vloer. Graag wil ik redden wat nog te redden valt, en liefst zo ecologisch mogelijk. Kan iemand mij helpen.
Met dank,
Dinah

dinah
tja, dat het veel werk is wist je eigenlijk op voorhand, in dat opzicht heb je een ongelukkige keuze gemaakt.  er zijn wel een paar mogelijkheden, bv epoxy over je vloer laten gieten.  met wat geluk ziet ie er dan enigzins egaal uit, maar ecologisch kan je dat moeilijk noemen.  als ecologisch de bedoeling was, was beton sowieso de verkeerde keuze.
als je nog wat in de hoogte weg kan, zou je kunnen proberen een dunne ceramische tegel op de beton te lijmen, eventueel kan je van dueren altijd een halve cm afhalen, je moet dan alleeen nog je dorpels wat verhogen.  op die manier krijg je een makkelijk te onderhouden vloer die 100 jaar kan meegann.  maar 't is natuurlijk wel wat werk.
hans d
 

Of een kurkvloer erop lijmen kan ook. Is ook ecologisch, dun en voelt warm aan.

 Wij  hebben sinds kort gepolierde beton. Ik ben er reuzetevreden over. Er zijn inderdaad krassen, maar het geheel is glad en vlak! Poetsen is heerlijk en is zonder twijfel de gemakkelijkste vloer ooit om te poetsen.
Zoals gezegd, het is een industriele vloer en je kan niet verwachten dat het hetzelfde gladde en regelmatige uiterlijk heeft als een keramische vloer. Het heeft eerder een 'geleefd uiterlijk'. Voor ons was dat net waar wij voor wilden gaan. Wij hebben dit gecombineerd met handgemaakte cementtegels (die ook niet allemaal eender zijn van uiterlijk), zelliges en 4de keus eikenhouten parket.
Als je eraan begint moet je gewoon zeer goed op de hoogte zijn van wat je wilt, zie je liever glad: keramische vloer of epoxy.
Onze 'betonman' was 'De Witte' uit Paal-Beringen.
Succes aan iedereen!

AV

Wij hebben in het voorjaar ons terras laten aanleggen in gepolierde beton. Het resultaat was zeer mooi. Nu beginnen er overal kleine barstjes in te komen, honderden! Windbarstjes zegt de aannemer. Zie je vooral goed in natuurkleur. Weet iemand wat we hieraan kunnen doen?