Wapeningslaag in leemstuc met wandverwarming

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Volgende maand wil ik enkele slaapkamers op de eerste verdieping na-isoleren en afwerken met leemstuc en wandverwarming.

 

Situatie:

- beneden vloerverwarming, boven radiatoren die ik wil vervangen door wandverwarming

- traditionele spouwmuur met beperkte isolatie: ca. 40mm glaswol, te weinig om warmteverlies laag te krijgen maar wel voldoende om de koudebruggen te beperken

- plafonds bekleed met Heraklith (houtwolcement) te vervangen door Gyproc

 

Na het strippen van de kamers worden de gevels als volgt geïsoleerd:

- 53mm resolplaten met montagekit tijdelijk bevestigd op bestaande stuclaag

- verzaagde Heraklithplaten (stroken 100mm) horizontaal geplaatst met 25 mm tussenruimte voor wandverwarmingsbuizen, vastgezet met kunststof isolatiepluggen (door isolatie in muur)

- plaatsen en aansluiten van de wandverwarmingsbuizen

- leemstuc 20mm

- afwerking met leemfinish

 

De vraag is of ik voor die 20mm basisleem met stro een wapeningsnet (sisal of glasvezel) moet plaatsen in verband met de wandverwarming (krimp). En verder zijn opmerkingen over de wandopbouw altijd welkom.

Reacties

Inmiddels heb ik de klus geklaard, via de leverancier van het basisleem kon ik vernemen dat het wapeningsgaas inderdaad gebruikelijk is bij wandverwarming, mijn dank daarvoor. Via Marktplaats kon ik voor € 10 aan 25m² wapeningsgaas van glasweefsel komen (nieuwe rol is zo'n € 100).