binnenisolatie kalk hennep

Hallo
Ik ben mijn >100 jaar oud schuurtje aan het verbouwen tot woonentiteit (vakantie of permanente bewoning). Omdat de hoogte gering is en ik boven slaapkamers wil moet de vloer wat verlaagd worden en komt die onder het maaiveld. De vloer werd reeds geisoleerd met glasschuim. Onder de vloer legde ik en drainage buis. De buitenmuren zijn steens (20 cm) en gemetst met een kalkmortel. Die ben ik van zin om te isoleren langs binnen met kalk hennep en af te werken met leem. Om het regenwater af te voeren graaf ik rondom de schuur een sleuf met onderin een drainage buis en de sleuf wordt opgevuld met keitjes. Om de slagregen af te voeren wil ik langs buiten kaleien met toevoeging van tras. Verwarmen met vloerverwarming en een houtkachel.
Een paar vraagjes:
1) wat denken jullie van de opbouw?
2) onderkappen zinvol?
3) Zinvol om tusssen de keitjes en de muur een folie te plaatsen om regenwater beter af te voeren?
Alvast bedankt voor de reacties.
Wouter

Reacties

Bij ons ook steense muur en langs binnen geïsoleerd met kalkhennep + leempleister. Geen problemen met vocht, maar dat was er vroeger ook al niet. Wij hebben geen natte grond en het is onderkelderd.

Kalkhennep mag écht niet nat staan. Dus of je opbouw goed is, en of onderkappen nodig is, hangt af van je muren. Ik zou zeggen, voer eerst de maatregelen uit die je nodig acht, en bekijk dan in het najaar of je muur zeker geen vochtproblemen heeft. Bij twijfel of als je geen geduld hebt, kan je beter een specialist inschakelen ;)