Pavatex of Celit4d

Hi,

Voor ons onderdak zijn wij aan het kijken naar pavatex of Celit4d. (Er moet langs binnen cellulose tegenaan komen)

Zijn er bepaalde voordelen voor het ene of het andere, die jullie weten vanuit jullie ervaring? Pavatex lijkt goedkoper te zijn, maar onze dakwerkers lijken precies liever met Celit4d te werken.

Alvast bedankt voor jullie deskundig advies.

Je

Reacties

Welke pavatex plaat vergelijk je met de celit4d?
Is die ook goedkoper in de offerte van de dakwerker? Voor hem tellen andere gegevens naast de zuivere aankoop prijs als bv beloopbaarheid en vooral zijn eigen ervaring en ervaring met leverancier.

Bij Celit weet ik dat die door de fabrikant als beloopbaar wordt benoemt, van pavatex weet ik het niet. Maar pavatex bestaat er in veel diktes. Dus ergens is er misschien wel zeker een beloopbaar;-).

Op zich verwacht ik dat beide gelijkwaardig zijn. Mijn intuïtie heeft iets meer vertrouwen in de celit die een betere tand en groef lijkt te hebben; de pavatex lijkt maar de zwaardere uitvoering van hun houtvezel isolatie plaat. Maar ik ben geen professional, neem mijn advies over kwaliteiten van de producten met een korreltje zout ;-).

Walter

Hi,

Ik keek even puur naar aankoopprijs voor pavatex isolair 22mm en Celit4d 22mm. 

Kunnen deze panelen het dak effectief volledig luchtdicht maken (vb. aan de overgang op de muur)? (Onze dakwerker wil er nog een onderdakdoek over leggen.)

Mvg

Luchtdicht; je bedoelt winddicht... (je kan discussiëren over de juist naam ;-)). Een onderdak moet niet luchtdicht zijn.

Aan de zijkanten is eventueel een folie tegen gevel nodig om je onderdak winddicht te maken of om inblazen isolatie mogelijk te maken.

Een extra folie over heel het dak; misschien als het dak niet zeer schuin is. Maar dan moet je de plaatsingsvoorschriften nakijken van de fabrikant. Soms gebeurt dat, maar zeker niet om de luchtdichtheid te verbeteren, volgens mij enkel om waterdichtheid te verbeteren. Hier bij een dak 45° ligt er enkel celit; toen laatst een paar pannen gingen vliegen, is het onderdak toch waterdicht gebleken.

Als je geen vertrouwen hebt in de dakwerker, een andere zoeken ;-).

Walter