1 Elektrisch vuurtje of hele centrale verwarming aanzetten?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Dag!

Wij vroegen ons af wat het goedkoopst is:

1) Heel de centrale verwarming aanzetten, (living, keuken, slaapkamer boven) omdat eigenlijk alleen de slaapkamer verwarmd moet worden

of

2) een elektrisch vuurtje plaatsten in de slaapkamer.

Mijn moeder wilt namelijk niet dat ik het vuurtje gebruik omdat ze denkt dat dit veel duurder is dan de centrale verwarming, maar deze werkt alleen op mijn kamer als het in de living ook opwarmt zegt ze. Dus moeten alle verwarmingen beneden ook aanstaan.

Alvast Bedankt
Groeten

David

Reacties

zijn thermostatise kranen overal, en een modulerende pomp zeer energie zuinig,niet de oplossing

 

 

Davidov,

 

Op uw vraag is zo maar geen antwoord te geven Alles hangt af van de configuratie: Is uw huis goed geïsoleerd? Hebt ge vloerverwarming of radiatoren? Hoe dikwijls moet de verwarming aanslaan gedurende de dag om uw living op temperatuur te houden? Hebt ge gedurende de dag een lagere temperatuur in de living? Hoe werkt de bereiding van warm sanitair water? Hoe snel koelt uw huis af als de ketel niet brandt?

 

Volgens mij is elektrisch bijverwarmen enkel interessant onder enkele stricte voorwaarden: het huis koelt niet snel af; de verwarming kan gedurende de nacht en gedurende uw eventuele afwezigheid in de dag stil liggen; de ketel moet niet telkens aanslaan om uw boiler op temperatuur te houden. In de andere gevallen kunt ge beter, volgens mij, de ketel gedurende de dag laten aanslaan om de slaapkamer van uw moeder te verwarmen. Maar er is daarom nog geen automatische regeling, want de uren van verwarming in de living vallen niet noodzakelijk samen met de uren dat uw moeder verwarming nodig heeft op haar kamer.