2 dampschermen nodig?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Misschien is het technisch mogelijk reeds tussen de balken van mijn platdakgebinte te isoleren (met halfstijve minerale wol?). Daaronder komt uiteraard een dampscherm. Uiteraard ga ik nog isoleren bovenop de platdak-plankenvloer, maar daar ben ik beperkt in totale hoogte. Nu is de vraag of ik dan nogmaals een dampscherm nodig heb onder die 2de isolatie op de platdak-plankenvloer??? En zo ja, welk soort dampscherm (bij Proclima kom ik niet uit de keuze)

Reacties

als je de tussenruimtes van je dak laat volspuiten met PUR heb je geen extra dampscherm nodig. PUR werkt zelf dan als dampscherm.

Toch tof dat we sinds vandaag een PUR-spuiter op het forum hebben die wat door zijn werk heen zit.

Ik vrees dat hij op ECObouwers niet het juiste doelpubliek te pakken heeft...

louis

ook PUR is niet dampdicht, en vocht kan ook diffunderen in de isolatie, dus lijkt mij een dampscherm altijd aangewezen.

en wie laat er nu in godsnaam een hoogbrandbaar en giftig product in z'n dak spuiten?

hans d

carol

je brengt een dampscherm aan aan de warme kant van de isolatie, en er is maar 1 warme kant. er zijn verschillende geschikte dampremmen, als je proclima neemt zou ik de intello aanraden.

en luister vooral niet naar de "goede" raad van ene louis......

hans d

Beste,

ecologiquement, le PUR n'est pas pur du tout.
Knoop die uitdrukking maar goed in je oren.... En je ziet van hier als ik ook een deel van mijn isolatie tussen de dakbalken kan steken, ik dan zeker ga voor iets ecologisch neutraal zoals minerale wol of zelfs houtwolplaat (als mijn budget dit toelaat)

Hans, bedankt voor je advies.

Intussen zag ik dat Proclima naast de Intello zelfs een speciale heeft om bovenop het dakhout te plaatsen: Dasatop. Is ook variabel qua dampdichtheid maar nog opener.

carol

ook dasatop moet langs de binnenkant van de isolatie zitten maar mag wel over de balken geplaatst worden!

hans d

dat bedoelde ik ook met dakhout: op de draagbalken en niet op de dakvloer