2 vragen over groene lening.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

1) Op de website van Financiën staat: " Alle energiebesparende werken mogen in alle woningen, zelfs die in aanbouw, worden uitgevoerd, met uitzondering van : * de vervanging van oude stookketels * onderhoud van stookketels * de energieaudit". Mag ik dit lezen als dat ik een groene lening kan hebben voor onze achterbouw waarvan de werken nog moeten starten? 2) Ik laat een plat dak installeren met extra isolatie, kan ik dan het bedrag van die isolatie financieren via groene lening? Dank voor jullie hulp.

Reacties

- als je al in je woning woont , ook al verbouw je een gedeelte , denk ik niet dat er beperkingen zijn. De aangehaalde uitzonderingen lijken mij meer voor woningen die TOTAAL afgebroken/gerenoveerd worden.De fiscus/bank zal echt niet komen controleren welk stuk je verbouwd .

- wat telt voor de bank is : een factuur van een aannemer , waarop de juiste energiebesparende investering omschreven is (zie lijst op de site van Fgov) , en dan nog een bijlage met de juiste terminologie (de meeste aannemers weten dit , of kan ook als standaardbijlage van de site gehaald worden)

- tip : sommige banken doen moeilijk over het feit dat je prefinanciert (dus eerst je factuur betaald en dan je lening aanvraagt) , mag eigenlijk niet.

Goed op voorhand afspreken met je bank is de boodschap , sommige doen er niet zo moeilijk over.

het is toch nuttig intrestvoeten te vergelijken, ook al beweren sommige banken (echt waar !) dat de intrestvoet voor een groene lening voor alle banken dezelfde is (voor de ristorno van 1,5 % is dit zo , maar niet voor de basisintrestvoet)

als je , zoals je in je voorbeeld stelt , door je aannemer dakwerken laat uitvoeren (niet voor groene lening) + isolatie (wel voor groene lening)  , zou ik twee facturen laten opmaken, om alle discussie over verhouding en opdeling van de totale inverstering te vermijden.