2009 was een goed zonnig jaar!

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Goedendag zonneliefhebbers, 2009 was het beste (productie)jaar tot nog toe voor mij (zowel PV als Thermisch). Zowel 2007 als 2008 waren duidelijk minder goed.
Hoe zijn jullie ervaringen met de opbrengsten?
grts

Reacties

In de Sonnenertrag databank zijn reeds meer dan 600 Belgische deelnemers die regelmatig hun opbrengsten ingeven. Voor 2009 zijn de resultaten te bekijken via: (opmerking: de 4 eerste lijnen zijn installaties met verkeerde input, gelieve deze te negeren)

http://www.sonnenertrag.eu/suche.php?month=1&month1=12&year=2009&year1=2009&datenimport=alle&country=4&bundesland=&postcode=&city=&kfz=&district=&inbetriebnahme=&leistung=&leistung2=&neigung=&neigung2=&ausrichtung=&ausrichtung2=&nachfuehrung=3&hersteller=&modultyp=&modulart=&wechselrichter=&kosten=&kosten2=&extd_filter=y&search=Zoeken

Sonnenertag is waarschijnlijk de grootste internationale databank voor fotovoltaïsche installaties en hun zonnestroomopbrengst. Duurzame hernieuwbare energie is een onderwerp dat ons allemaal aanbelangt. Hierbij is PV vanwege de gedecentraliseerde stroomvoorziening ook voor kleine en middelgrote oppervlakten, zoals daken en gevels, interessant. Het voornaamste doel is onze fotovoltaïsche databank in alle EU-landen en over alle grenzen heen openbaar beschikbaar te maken. In Duitsland en België is het ons reeds goed gelukt. Hier kunt u vrijwel overal zien hoeveel zonne-opbrengst er verwacht wordt. Een dergelijke geavanceerde databank zoals deze, overleeft niet enkel door zijn bezoekers, maar eerst en vooral door zijn gebruikers. Doe dus ook mee en registreer U.

Via deze databank is het eenvoudig om je eigen resultaten te vergelijken met anderen uit je streek.

 

Rik

 

 idem, tenzij december 09 wegens somber en sneeuw op panelen

Tja een zonnig jaar, 300 zonuren meer dan normaal is helemaal in de trend met je opbrengst.

Allen nog een zonnig 2010 toegewenst.

ron4u en anderen

 

volgens onze " weerman " vandaag in het weerbericht was het een somber jaar kwa zonneuren ... terwijl de meeste mensen zeggen dat het een goede zomer was vorig jaar,  wie heeft het nu bij het rechte eind ?  of heb ik dat verkeerd begrepen maar ik dacht het niet want ik heb het zelfs twee keer beluisterd omdat ik dacht dat ik het niet goed begrepen had de eerste keer en mijn vrouw heeft dan ook meegeluisterd

 

ik kan wel nog niet vergelijken want mijn PV is pas in mei geplaatst geweest

 

Ulrik