2de groepsaankoop LED verlichting

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

UPDATE 26/07/2009

Een nieuwe groepsaankoop informatie document is geuploaded. Hier kan je in terugvinden een intro, vergelijk halogeen vs led, garantie, belangrijke data, artikel overzicht + kostprijs, specificaties van wat we aanbieden en nog wat andere informatie..

 

Allen, Na het eerste onverhoopte succes van de groepsaankoop op vraag van een aantal mensen of ik een tweede maal de groepsaankoop wilde organiseren. Bij deze ga ik dus volluit voor deze tweed maal. Er zijn wel een aantal wijzigingen tov de eerste groepsaankoop.

- kopen rechtstreeks van leverancier (leditlight valt er tussenuit) - prijs voor de 3*3W leds is zeer aantrekkelijk geworden evenals andere leds

 

3*3W --> 21,25€/spot (vergelijkbaar met 40-50W halogeen) (of +-13€ goedkoper als leditlight momenteel, nergens vindt je deze goedkoper)

 

3*1W Edison --> 13,75€/spot (vergelijkbaar met 20-25W)

 

3*1W Cree --> 15,5€/spot (vergelijkbaar met 20-25W)

 

bollampen 9W & 5W beschikbaar / verstralers van 32W en 72W beschikbaar.

 

- Uitgezonderd verzendkosten naar U zitten in bovenstaande prijzen alle kost inbegrepen (invoertax, bankkosten, $ kosten etc..)

 

- gemaakt uit nieuwe componenten om TV&Radio interference tegen te gaan. (heb zelf aan meegwerkt deels)

 

- fabrieksgarantie op de led = 2 jaar // ik fungeer als free lance tussenpersoon bij defecten.

 

- Nadeel = MOQ = bestellingshoeveelheid in totaal > 450 stuks. Mits wat mondelinge reclame en de toch goede feedback van de 1ste groepsaankoop zou dit op 2 maanden een haalbare kaart moeten zijn.

 

- ideaal geschikt als accent verlichting, ook als hoofdverlichting (1 spot per 2M² van 3*3W is realistich, opperbest = 1 spot per m²)

 

Over dit alles ga ik nog een duidelijk document ter beschikking stellen voor iedereen. Waarom deze actie nu? Dit is een aankondiging maar de effectieve actie tot betaling en aankoop heeft pas plaats in september. Bij zulk een lange inloop periode heeft iedereen de mogelijkheid om vragen te stellen (ga mijn best doen om ze zogoed mogelijk te beantwoorden) en zich aan te melden want een MOQ van 450 stuks is wederom niet niks.

 

Geintresseerd om mee te doen geef dan uw naam op en u krijgt dan binnen afzienbare tijd een document opgestuurd via mail met wat meer uitleg en de producten die aangeschaft kunnen worden, de kosten, de eindprijs, de deadlines etc.. (ik moet dit alles nog opstellen, maar dit zal eerstdaags gebeuren) Laat ons hopen op een tweede onverhoopt succes!!

 

Wat betreft de noise heb ik hier een filmpje gemaakt :

 

http://www.youtube.com/watch?v=cn-1eXHZTIU

Reacties

Bestanden bijgevoegd

Is er een verandering (verbetering) in de kwaliteit van de 3x3W cree 12V versie? Die bleek problemen op te leveren in tegenstelling tot de 230V versie.

 

Bij voorbaat dank,

Marc

TL vervangende led's, in lijn dus, en met een behoorlijke koeling, zijn wellicht ook nuttig,omwille van het massale gebruik bij indirecte verlichting uit de jaren 70 en 80 en 90, om in een samenaankoop opgenomen te worden.

mvg, Fons

 

Die zitten ook in het gamma maar biedt ik niet aan, indien voldoende intressse kan dit ook mee opgenomen worden. Ik zal eens achter de prijzen horen en de foto's en specificaties.

 

Mvg Kurt

 

Marc,

 

de 12V AC hadden storing, ik heb momenteel leds in mijn bezit die hieraan aangepast zijn (5stuks) Wat belangrijk is is toch dat de voeding stabiel moet zijn en dat de halogeen transfo's niet altijd goed geschikt zijn. Ik zal eerstdaags een rapport uploaden van verschillende testen met AC en DC transfo's op het net zetten. DC geniet de voorkeur omdat deze het meest stabiel is.

Concreet, ja de 3*3W Cree brand 12V versie heeft een verandering ondergaan waarbij een aantal componenten van de interelctronica aangepast zijn. 

De 230 Versie heeft totaal geen problemen..

 

Mvg Kurt

 

Fons

TL-lampen zijn nog steeds zuiniger dan led's en dat zal nog wel even blijven.

Het is wel nuttig om de klassieke ballast te vervangen door een electronisch voorschakelapparaat en een goede TL-lamp te plaatsen.  Een 827/840/860 lamp (de laatste twee geven de kleurtemperatuur aan) geeft meer en beter licht dan de klassieke oude TL-lampen.

 

Zover ik lees geven witte led's ook slecht licht, met een colour rendering index (cri) van <70.  Een energiezuinige TL haal vlot >86 en de betere TL-lampen gaan naar een cri van 98.

De efficiëntie van een gekleurde led is echter wel zeer hoog, althans voor de weinige beschikbare basiskleuren.

 

Bij de TL lampen moet ik het vergelijk evenwel passen, misschien kan ik op onderstaande site ook eens gaan zoeken. Hier werden de aangeboden leds al eens onderzocht en scoren ze vrij goed op alle vlakken.

 

http://www.olino.org/articles/2008/05/29/leditlight-gu10-3x2watt-2700k

Vrmits de bestelling pas tegen september 2009 zal plaatsgrijpen neem ik aan dat er tussenin nog een prijsvermindering zal plaatsvinden. 

 

Zal deze ten gunste komen van de ingeschrevenen ? 

Als de prijzen zouden zakken dan gaat dit ten gunste komen van de ingeschrevenen, dit lijkt me logisch. De vorige keer werd dit ook zo toegepast en waarom dan nu ook niet.

Wat betreft de prijzen heb ik net voor de start van deze actie een prijsdaling gekregen van de leverancier per led waardoor ik toch zeer scherpe prijzen kan hanteren met een lagere MOQ of bestelhoeveelheid. De andere kosten blijven uiteraard onveranderd. Maar dat is dan op het moment te bekijken en kan ik geen garantie over geven. Deze prijs wel en staat momenteel niet ter discusie.

Een ander gegeven is dat als we de MOQ kunnen opdrijven naar 1000stuks er toch zeker al 0,60-0,7€ af kan. In deze grootordes moeten we onderhandelen. Als je weet dat de marge voor kleinere afnames normaal niet zo scherp zijn dan weet ik nu dat we hier een goede zaak aan zouden kunnen doen.

Een voldaan antwoord??

Er zijn wel degelijk leds die halogeenverlichting 1 op 1 (tot 70 watt halogeenverlichting)kunnen vervangen maar niet met high power leds maar met microleds (98 in lijn). Deze schijnen niet naar buiten gelijk de hp leds maar naar binnen op een spiegel waardoor er een veel groter oppervlak bereikt kan worden. Omdat ze op een 'rail' liggen, buiten de eigenlijke lamp, is de koeling ook veel beter.Na 20 000 branduren behouden deze leds hun lumen tot 90%. Enigste nadelen zijn de prijs (pas uit van juni dit jaar)en de (voolopig) beperte keuze in modellen.

koen

Hallo Kurt ,

Ben zeker geïntresseerd in de groepsaankoop en de daarbij horende info zie ik graag tegemoet komen

Rudi

Koen,

Ik blijf voor mij persoonlijk bij de high power leds, getest, geinstalleerd en tot op heden de beste vervanging voor halogeenspots. Als iets goed is dan blijven we er bij. Dat er in de toekomst verbeterde versies (zie uw post), nieuwe technieken met led zullen uitkomen dan kunnen we dat moeilijk tegenspreken. 't is zoals met een computer die ook steeds evolueerde waarbij in het beginstadia de groeipotentiëlen enorm zijn en dus continu veranderde, eens over de piek duurt het weer even. Net zoals bij leds zal de komende jaren een evolutie plaatsgrijpen maar dit gaat zeker nog een aantal jaren duren eer we aan het piekmoment zijn. (onderzoek, nieuwe techniek, consuming custormer etc..) Ondertussen blijven we wel electriciteit verbruiken, onnodig want met deze high power leds zal je niets inboeten op je huidig confort, integendeel het zal nog aangenamer worden. Verbruik van 35W of 6W is al een groot verschil en een eerste stap in het beheren van je energieverbruik en dit kan met deze high power leds al bereikt worden.

Mvg Kurt

 

 

Rudi,

 

zie eerste post, hier hangen 2 attachements aan, indien je deze niet kan openen geef me maar een seintje.

 

mvg Kurt

 

Hallo Kurt

Ik wil hier ook geen reclame maken, maar ik heb ze zelf kunnen testen en het verschil tov hp leds is toch groot. Alleen is de prijs momenteel niet concurentieel genoeg voor particulier gebruik. Ik wil mensen vooral informatie bezorgen en op de hoogte houden van de technologie rond leds en hun gebruik of toepassingen.

 

Mvg

Koen

Koen,

Dat begrijp ik ten volle, ik heb ook deze microleds al zien branden maar helaas dat is zeker nog niet voor de gewone particulier weggelegd, dit gaat toch nog wel enkele jaren duren. Maar LED is de toekomst

Mvg Kurt

 

Weldra gaat de volledige lijst ter beschikking gesteld worden.. ik ben nog aan het wachten op 1 artikel. een 26 artikels zullen kunnen worden besteld.

 

Vandaag ook nog wat testmetingen gedaan en de 3*3W verbruikt effectief 5,9W.

ben geinteresseerd om deel te nemen, maar kan de  bijgevoegde bestanden nergens vinden

 ik denk dat je moet ingelogd zijn om de bijlages te kunnen zien/downloaden.

Hi,

 

Misschien rare vraag maar zijn deze LED lampjes gewoon te dimmen en blijft de kleur dan hetzelfde?

 

Michael

Beste geef me een seintje en ik stuur je het document door..

 

 

Michael,

 

De leverancier geeft op dat deze led lampen niet dimbaar zijn, zo staat dit op de specificaties. Echter geeft hij wel mee dat dit zou kunnen maar niet aangewezen is. Ik ken een aantal mensen van de vorige groepsaankoop die er mee zouden experimenteren en heb hier eigenlijk niet veel meer over gehoord dan de moderator van zonstraal dat dit wel deels zou gaan. Ik ken het hele verhaal niet.

Led's dimmen is op de dag van vandaag nog zeer ongewoon  en moet je met PWM switching modules werken die nog vrij kostelijk zijn wil je alles goed doen en volgens de letter van de kunst..

 

Mvg Kurt

 

Wat een toeval, Ik begin vangdaag te zoeken naar aangepaste verlichting voor mijn passief huis en vind deze topic.

Kurt,

Als ik het goed begrijp na een eerste lezing van deze topic, kan je de led spots gebruiken in de armaturen voor de halogeenspots. Of zie ik het verkeerd?

Peter

Peter inderdaad, de spots hebben een diameter van 5 cm en afhakelijk van de fitting is dit 48mm (12v) en 55mm (230V GU10) Voor de schroefversie is dit langer en spreken we van 75mm.

 

 

De prijs van de 3*3W werd al aangepast en met 0,5€ naar beneden gestuurd. Eind augustus herbekijken we alles, afhankelijk van volume kunnen we dan nog dalen. Het mooie zou zijn dat we de kaap van 20€ zouden halen..

 

Peter, heel wat info over ledverlichting vind je hier:

http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1297365/25

Succes

Is een zeer informatief forum, heb ik ook al wat informatie van kunnen halen, geleerd etc. Best vooraan beginnen en dan heb je wel een dagje leeswerk. Je zal zien dat de 3*2W CREE leds het er ruimschoots vanaf brengen bij de gewone mensen.

Dank aan Stef die deze kleine promotiepagina op zijn website voor mij gemaakt heeft..

 

http://www.zonstraal.nl/led.htm

 

Kurt

In je document vergelijk je met een 50w halogeen lamp.  Deze geeft echter 1/3 meer licht, als de led lamp maar 6 w opneemt waarschijnlijk nog veel meer.  De levensduur van 41 jaar zal je ook wel niet garanderen zeker ;-)  Er is bovendien ook geen rekening gehouden met de financiële kost.

35 lampen om je te "verlichten" is wel gigantisch, daar is ook nog wel een forse besparing mogelijk.

 

PS. De geproduceerde warmte mag je ook niet als "afval" beschouwen, het is directe electische verwarming.  Niet efficiënt maar wel verwarming en dan nog als straling.

TL vervangde led's zijn opgenomen in het gamma. Ze scoren volgens de leverancier  gelijk of beter dan de klassieke TL's maar bon dat zijn de levercier zijn testen. Onafhankelijk testen zijn in dit geval het beste.

AlainD,

De vergelijking zou inderdaad nog meer ingewikkelder gemaakt kunnen worden als je alles in lumen gaat uittellen want dat ik eigenlijk juist en dan kom je met de 3*3W wel aan de vergelijking tussen 40 à 50W. De stralings hoek van 50° maakt dat je ook geen gevoel krijgt van gefocuseerd licth wat met de 30° versies wel is. De meeste mensen maken geen vergelijking in lumen maar in Watt. Wat betreft de vergelijking ivm 41jaar staat er ook duidelijk in de gele kader dat dit niet het geval zal zijn maar dat na 1,8 jaar de led effectief begint op te brengen en dat is wel zo het geval ongeacht de levensduur van 41 jaar, de fabrieksgarantie = 2 jaar. Dus het is altijd een win/win situatie..anders zou ik het zelf ook nooit doen. (je zou ook de kost van de leds in het eerste jaar volledig kunnen afschrijven en daarna zien wat je opbrengst is en dan is het na 1,9jaar). Brandt deze led voor 10 jaar dan doe je 8 jaar winst..en binnen 8 jaar zien we wel wat er dan op de markt is. Halogeen zal dan ongeveer verdwenen zijn..(wat bedoel je met de financiële kost, de kostprijs is verrekend)

Ja 35 lampen is gigantisch, maar dit komt dan ook van een lichtstudie bedrijf en dan heb ik er nog zelf geschrapt.  Deze houden de standaard aan en dan spreekt men ongeveer van 1 lamp/m² en dat is absurd. Maar bon ik zit er wel mee en dus is deze LED ideaal om aan het energieverbruik te sleutelen en geen inlevering te moeten doen op verlichtingkwaliteit.Integendeel de vrouw des huises vindt het zelf aangenamer!! Ik stond zelf versteld..

De geproduceerde warmte moet ik echt mee lachen Alain. Deze verwarmen je woonst echt niet en straling op 2,5 meter hoogte is ook te verwaarlozen, laat staan dat het een aangename straling is. Ik heb althans begin dit jaar niet gemerkt aan een eventuele stijging in verbruik van aardgas. en het was geen graadje kouder, zelf geen tiendeke. Dat is echt een fabeltje voor mij. De warmte van een halogeen, kruipt in de vrije ruimte in je plafond. en die 5 cm van het zichtbare glas die doen het echt wel niet..zoals je schrijft is dit zeker niet de efficiënste manier van verwarmen en is deze zeer duur betaalt en net dat laatste is waar iedereen naar kijkt.

No offence Alain voor je commentaar, maar je ziet dat ik er zeker anders over denk, maar ik kan het smaken..

Dat klopt, ik ben nu ook een tijdje bezig met ledverlichting, we hebben 10 speelzalen en daar hebben we de tradionele MR16 en MR11 halogeenverlichting.

Ongeveer 250 lampen per speelzaal. in het alternatief voor ledverlichting heb ik heel wat bijgeleerd. Blijkt dat het traditionele probleem is de warmte die de levensduur enorm inkort. Bij ons branden de lampen 20 of op sommige plaatsen 24 uur per dag.

Inderdaad de 3*3W is het best te benaderen naar lumen niveau want dit is volgens mij de eerste factor waar naar moet gekeken worden ipv het verbruik.

Ook de dimbaarheid vind ik belangerijk maar op dit moment is dit nog niet veel soeps.

Enfin de beste resultaten die ik heb gehaald zijn dus de CREE Q5-Q4 leds. natuurlijk is de prijsklasse wat duurder maar volgens mij ook de opbouw van de ledspot voor de optimale koeling.

Ik heb nu ongeveer al een 10 tal ledspots getest.

Mijn vraag nu : hebben jullie ervaring met het dimmen van led spots?

 

 

Dat klopt, ik ben nu ook een tijdje bezig met ledverlichting, we hebben 10 speelzalen en daar hebben we de tradionele MR16 en MR11 halogeenverlichting.

Ongeveer 250 lampen per speelzaal. in het alternatief voor ledverlichting heb ik heel wat bijgeleerd. Blijkt dat het traditionele probleem is de warmte die de levensduur enorm inkort. Bij ons branden de lampen 20 of op sommige plaatsen 24 uur per dag.

Inderdaad de 3*3W is het best te benaderen naar lumen niveau want dit is volgens mij de eerste factor waar naar moet gekeken worden ipv het verbruik.

Ook de dimbaarheid vind ik belangerijk maar op dit moment is dit nog niet veel soeps.

Enfin de beste resultaten die ik heb gehaald zijn dus de CREE Q5-Q4 leds. natuurlijk is de prijsklasse wat duurder maar volgens mij ook de opbouw van de ledspot voor de optimale koeling.

Ik heb nu ongeveer al een 10 tal ledspots getest.

Mijn vraag nu : hebben jullie ervaring met het dimmen van led spots?

 

 

Hi Kurt. Heb al heel wat internet winkels bezocht om betaalbare ledverlichting te vinden als alternatief voor halo spots. Ben geinteresseerd in deze groepsaankoop en wou eerst eentje testen voor ik er een groter aantal koop. Het zou gaan over de 3x3W CREE. Waar kan ik een identieke LED kopen als deze hier?

Alvast bedankt. Zeer knap van je om hiervoor je tijd uit te trekken en zeer informatief .. ook zeer aantrekkelijke prijzen.

Je  hebt een mail gekregen..

de nieuwste aanwinst om de groepsactie nog meer te promoten..

 

 

Deze leds zijn volgens de leverancier niet dimbaar...

Ze hebben er wel in hun gamma zitten. Dus indien geïntresseerd dan kan dit..

 

mvg Kurt

 

 

Nog wat materiaal dat ik op youtube heb geplaats om aan te tonen dat deze leds wel degelijk geen noise hebben.

 

http://www.youtube.com/watch?v=cn-1eXHZTIU

Beste Kurt_V

Ben mogelijk geintresseerd om deel te nemen aan je groepsverkoop van Led spots.

Is het mogelijk me hierover meer info te bezorgen ?

met dank.

 

 

 

iedereen die informatie wil hebben kan me mailen op kkverm[at]telenet.be

http://www.mediafire.com/?joznybtk5zw

 

--> download hier de 36W spot visualisatie

Kan ik mij nog aansluiten bij deze groepsaankoop voor de 3x3 LEDs? Ik zou er een 20 tal willen aanschaffen.

Wanneer kunnen deze geleverd worden?

Hoe bestellen/betalen/leveren?

 

mvg

Lieven

Stuur een mailtje naar kkverm[at]telenet.be aub

 Ik zou graag meedoen met deze groepsaankoop aangezien het appartement waar ik tot minstens eind dit jaar in woon voorzien is van een 25-tal 35W spots (GU10 fitting 230V). Gecombineerd met ons gebrek aan rechtstreeks zonlicht (grote ramen.... op een kleine binnenkoer) maakt dat ons elektriciteitsverbruikt te hoog is voor 2 fulltime werkende personen. Als ik daar de komende maanden 60% van af kan krijgen zou ik zeer content zijn.

Wel een paar vragen:

 

1 circuit, de grootse met 10 spots in de living, is voorzien van een dimmer. Zoals ik begrijp uit de informatie in de PDF en de posts hier zijn geen enkele van de lampen in de groepsaankoop dimbaar met de standaard 230V dimmers. Dat is ook normaal zonder een ingewikkeld power-circuit (=duur).
Wat ik mij afvraag: kan ik best die dimmer vervangen door een normale schakelaar om elk risico te vermijden of is er toch geen kans op schade?

 

In mijn nieuwbouw zou ik graag deze leds hergebruiken in de slaap en badkamers. Tenzij ik ze kan nalaten aan de volgende huurder of de huisbaas natuurlijk.
Een vraag aan dit forum: kan ik beter investeren in DC-verlichting die dimbaar is of toch gebruik maak van deze kans op koopjes.

 

Voor de leefruimte zal er gebuik gemaakt worden van indirecte TL met E-balast en design lusters. Mijn missie is geen enkele gloeilamp in mijn huis zodus: welke niet-gloeidraad technologie kan ik best gebruiken in een luster zoals deze? De bol-leds in deze groepsaankoop zijn wel aantrekkelijk maar lijken mij niet omnidirectioneel te schijnen.

 

In de keuken heb ik terug spots nodig. Maar dit inbouw 7x3W armatuur lijkt mij misschien wel een goed alternatief. Te verkrijgen in cool white dus ik vermoed ideaal geschikt voor een werkoppervlak?

 

 

Bedankt voor de antwoorden
Bart

 

Bart,

 

in de spec sheet geeft de leverancieer aan dat deze leds niet kunnen gedimed worden, maar met een PWM voeding gaat dit enigsinds wel kunnen lukken. (heb het zelf nog niet getest) Of je moet eens in het gamma van de osram optotronic kijken daar bestaat 1 dimmervoeding op 230V van.

Je kan dus de dimmer vervangen door een normale schakelaar waarbij je dan de spanning op en af kan zetten. De 230V versie kan dan in E27 of GU10 versie verkregen worden.

Het inbouw armatuur 7*3W geeft inderdaad zeer veel licht...kan ook gedimed worden met de meest commerciële dimmers.

De bollampen zijn niet zo geschikt voor in de luster denk ik zelf. schijnen 120 graden en dan vooral naar boven in dit geval.

Mvg Kurt

 

 

DE LAATSTE DAGEN KOMEN ERAAN

 

13 SEPTEMBER 22:00 IS DE DEADLINE VERSTREKEN. DEZE KEER GEEN UITSTEL VAN DEADLINE

De kaap van 500 stuks is vandaag genomen...

(lampen, verstralers, fittingen etc...)

Kurt, ik heb u een mail gestuurd met mijn bestelling, en maak van de gelegenheid gebruik om de thread terug in de aandacht te brengen...

grtjs

Hoe ver staat het met de samenaankoop?

Ik heb vandaag deze site en mogelijkheid ontdekt.

Kan er nog een bestelling geplaatst worden?

mvg

Claessens

Deze avond 25/09 gaat de definitieve bestelling de deur uit. Voor diegenen die nog niet betaalt hebben (uitgezond. die een betaalbewijs hebben doorgestuurd) is het vandaag nog een laatste moment om hun betaalbewijs door te sturen. (nog een 2 tal) Geen uitzonderingen meer. Ik krijg trouwens nog meer vragen of ze nog kunnen bestellen, dit is helaas voor deze groepsaankoop niet meer mogenlijk.

Indien U intresse heeft en dit te laat heeft gezien, geef U op en ik hou uw gegevens bij, indien we tot een derde groepsaankoop zouden overgaan dan zal ik U contacteren. Wanneer zou deze doorgaan is afhankelijk van de intresse. Dit kan vrij snel zijn in de toekomst of pas binnen 1/2 jaar of helemaal niet.

 

Bedankt alvast aan diegenen die deze aankoop tot een succes hebben gemaakt. Totaal bestelling heeft  de kaap van de 1200 stuks in extremis gehaald. (inclusief kleine zaken zoals fittingen etc..)