5de Energieforum

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Het 5de Energieforum gaat door op 11 mei 2011. Klinkt chique en dat is het ook. Een hoogfeest voor voor een hooggeplaatst clubje beleidsmaker in het goede gezelschap van onder andere ZKH Prins Filip en Herman Van Rompuy. En wie zien we onder de sprekers: toplui (type CEO, Vice president en director) van onder andere volgende bedrijven, instellingen en belangenverenigingen:

* GDF-Suez
* FEBIAC
* ELIA
* ExxonMobile
* SCK_CEN
* Het kabinet van de Federale minister van economische zaken

Met als doelstelling "A CO2-lean energy society by 2050 - transition & business opportunities"

Rara hoe ambitieus die doelstellingen zullen zijn...

*zucht*

Reacties

Ik denk dat je er niet goed van zou worden als je moest horen wat de heren tijdens het diner allemaal bekokstoven ...

 

Om misselijk van te worden ...

 

Hier nog z'n staaltje van de corruptie die zich voor onze ogen afspeelt. :

 

Nucleaire 'intriges' ....

BRUSSEL - N-VA, SP.A en Groen! eisen uitleg in het parlement over de berekeningen van de nucleaire rente.
  Van onze redacteur

'Het is zo klaar als een klontje dat de Nationale Bank (NBB) zich hier laat gebruiken in een politiek spel, terwijl het geen expertise heeft om deze berekeningen te doen. Eigenlijk zou de politiek een beslissing moeten nemen op basis van het advies van de energieregulator Creg, die de scheidsrechter is. Maar de politiek wil niet, probeert de spelregels te veranderen en een andere scheidsrechter in te brengen. Dat is ongezien.'

De Leuvense professor Paul De Grauwe waarschuwt voor de intriges rond de berekening van de nucleaire rente die de stroomproducenten halen uit al afgeschreven kerncentrales. Volgens uitgelekte cijfers van de Nationale Bank bedraagt die 770 tot 920 miljoen euro, terwijl de Creg op veel hogere cijfers was uitgekomen (1,85 tot 2,15 miljard euro). Maar volgens De Grauwe heeft de NBB geen expertise om deze berekening te doen, en dreigt ze er haar onafhankelijkheid bij in te schieten.

'Waarschijnlijk zijn het een aantal invloedrijke mensen bij Electrabel die dit proces proberen te sturen door de echte scheidsrechter uit het spel te verwijderen en hem te vervangen door een scheidsrechter die in dit spel niet thuis is', denkt De Grauwe. 'Dat gaat toch gewoon niet.'

  Bron : destandaard.   Dirk

 

Ik denk dat je er niet goed van zou worden als je moest horen wat de heren tijdens het diner allemaal bekokstoven ...

Inderdaad, het is bovenal een networking event met de bedoeling om belangen veilig te stellen. Het is me zelfs in het geheel niet duidelijk wie dit nu eigenlijk organiseert.

 

Marc

Ter info, link naar artikel: http://destandaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=2M397SDG

Spijtig dat er geen reacties mogelijk zijn, ik was wel eens benieuwd naar wat het "De Standaard"-publiek ervan denkt (toch een bredere groep dan ecobouwers).

Reacties zijn dan wel niet mogelijk, je kan het wel "aanraden" aan anderen, door te klikken op "* aanraden".