Aanluiting gascondensatieketel op bestaande schouw - Best een coaxiale buis doorheen de hele schouw of niet ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Recent werd bij ons een gascondensatieketel geïnstalleerd en deze week kwam ik er tijdens een gesprek met mijn installateur achter dat hij geen coaxiaal buis doorheen onze hele schouw had gebruikt (lengte 7m), maar dat de coaxiale buis enkel in de schouw steekt en dat vanaf daar een enkelvoudige buis doorloopt tot bovenaan boven de deksteen voor afvoer van de verbrandingslucht.
De aanvoer van lucht gebeurt dus eigenlijk onderaan de schouw, en niet bovenaan zoals je bij een coaxiale buis zou hebben.

Weet iemand of dit nadelen met zich meebrengt?
Ik maak me in de eerste plaat zorgen over problemen met condens in de schouw.. terecht, of niet?
Verder hebben we nogal wat geluidsoverlast.. zou het kunnen dat de ventilator nu meer lawaai maakt omdat die onderaan de schouw aanzuigt ?
Andere nadelen ?

Alvast bedankt voor de raad!

Reacties

tja, dat is natuurlijk goedkoper op die manier, en kwaad kan dat niet.

condens? nee, want die komt van de rookgassen, en die buis loopt tot buiten als ik je goed begrepen heb.

meestal staat de ventilator in de aanzuig, en mogelijk kan dat wat extra geluid in de schouw veroorzaken.  als de schouw naar buiten toe open is, zou je onderaan de schouw kunnen dichtmaken, dan zal het geluid allicht verminderen.

hans d