Aansluiten kachel op oude schouw

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

Ik heb m'n huis verbouwd. In de woonruimte was de oude stenen schouw op de benedenverdieping reeds verwijderd door de vorige eigenaars. Vanaf de eerste verdieping, zolder en tot op het dak is de stenen schouw nog steeds aanwezig. De schouw werd afgesloten met een beton afsluitlaag.

Ik zou nu graag een houtkachel plaatsen en dacht om met een schouwpijp (of hoe noemt dat ?) de kachel aan te sluiten op de oude stenen schouw. We dachten er aan om een enkelwandige buis te stoppen in het betonnen stuk. Als we een buis van 125 mm stoppen, is er dan nog een 7 cm beton tot aan de eerste houten balk van de roostering tussen benedenverdieping en eerste verdiep.

Ik geraak er eerlijk gezegd niet veel wijs uit, en dacht om via deze weg mss al een eerste antwoord te krijgen.

veel dank,

groet

Reacties

Wij zaten met dezelfde situatie en bij ons hebben ze gewoon een inox buis (dia 150) door de bestaande schouw gestoken tot aan de nok van het dak. Ook veel handiger om te kuisen achteraf.