Afkortingen op wiki

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik ben een nieuwkomer op gebied van Passiefhuizen etc. Ik merk in de forumdiscussies dat er zeer veel afkortingen worden gebruikt. Voor velen van jullie valt dit misschien niet op, maar ik kan (bij wijze van spreken) geen enkel forumtopic volgen zonder voor mij onbekende afkortingen tegen te komen. Bijvoorbeeld PHPP, AWW, SWW, WDVS, EPS, PUR, HSB, LEW, VV etc. Sommige zaken zijn materialen, andere systemen, standaarden, etc...

Ik las ook dat "De Ecobouwers.be wiki moet nieuwkomers de basis aanbieden van duurzaam bouwen." Wel, dan vind ik dat die afkortingen moet bevatten.

Ik wil hier graag mijn steentje bijdragen, maar ik heb denk ik geen rechten om een wikipagina aan te maken. Daarnaast wou ik niet weten in welke wiki categorie deze pagina moet kopen (Energie - Water - Ruimtegebruik - Materialen).

Dus mijn vraag: wil iemand aub die wikipage aanmaken, dan zal ik, telkens ik een afkorting vind en moet opzoeken, de uitleg daar plaatsen (als ze nog nergens anders in de wiki zou staan natuurlijk)...

 

Bedankt,

Klaas

 

 

Reacties

klaas

inderdaad, misschien zou er een startpagina moeten komen op de wiki voor dat soort onderwerpen, zal eens informeren of dat mogelijk is.

p.s. je link werkt niet, daar zit een foutje in.

hans d

 Dat is zeker mogelijk. Ik heb een aanzet gedaan voor een wiki pagina met afkortingen. Alle hulp is welkom.

 

http://www.ecobouwers.be/wiki/afkortingen

Waar kan je een link vinden naar de wiki met afkortingen? In de vorige post, uiteraard, maar als ik via de algemene wiki link ga, dan kan ik niet bij de afkortingen pagina geraken.