Afrormosia verkleuring

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

Wij zijn bezig met een verbouwing en zouden huidige ramen & deuren moeten vervangen. We zouden dit in Afrormosia hout doen omdat dit een duurzame houtsoort is & een egale verkleuring zou hebben (eerder grijze verkleuring, aanleunend bij teak kleur). Alleen zien we bij houthandelaars altijd 'nieuwe' afrormosia staan en niet de verkleurde vorm.

Is er iemand die ons foto's kan doorsturen van verkleurde afrormosia (of een adresje kan geven waar we deze houtsoort verkleurd kunnen bewonderen), zodat we weten of het wel degelijk die kleur is die we beogen?

Alvast bedankt!

Groetjes,
Eva

Reacties

Een foto heb ik niet, maar ik kan wel zeggen dat Afrormosia mooi vergrijst.

Toch hebben we er niet voor gekozen omdat dit volgens de literatuur een bedreigde boomsoort is.

Wij hebben gekozen voor Padoek ; is ook nog eens goedkoper en in FSC te verkrijgen.

Geen foto maar uit ervaring kan ik schrijven dat afrormosia verdonkert naar donkerbruin en heel heel licht vergrijst. 

Heel mooi hout dat bovendien slechts beperkt gekapt wordt. U moet zich dus niet teveel zorgen maken over uitsterven en zo. Er wordt aan gedacht. Het zou zonde zijn een dergelijk mooi hout/boom te laten uitsterven.

 

Heb zelf een terras en bovenste dorpels in afrormosia, regio Kortrijk.

Ben je momenteel nog steeds tevreden van je terras?

Ja hoor