afstandhouders

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste,

Ik lees veel over afstandhouders bij ramen. Wat moeten we er precies onder verstaan? We begrijpen dat thermische afstandhouders beter zijn dan deze in aluminium. Blijkbaar zijn er verschillende thermische afstandhouders. Welke zoal? Welke raden jullie ons aan?

Wim

Reacties

Hallo,

Gisteren ontmoette we een vertengewoordiger voor buitenschrijnwerkerij. Hij beweerde dat een warme afstandhouder niet nodig was bij drievoudig glas. Ik zou het anders zien maar ik ben dan ook niet actief in de sector. Graag jullie advies.

Wim

Zelfs bij3 voudig glas hebben ze nut.

Dus als je verkoper zegt van niet, zou ik toch eensnaar een andere schrijnwerker zoeken.

Wantditbetekend datze niet veel ervaring hebben met 3 voudig glas.

Zoals ik je al in een persoonlijke mail had gestuurd.

Het beste is dat de buitenste afstandhouder een warme is maar voor de stevigheid van het glas is het beter de andere aan de binnenkant een gewone te gebruiken.

jan 

enba

neem me niet kwalijk, ik weet niet wie dat jou heeft wijsgemaakt maar dat klopt absoluut niet. ik heb ramen van meer dan 10m² uit één stuk, en beide afstandhouders zijn van het type thermix, en dat geeft geen enkel probleem. en van dat soort glas worden er honderden m² per dag gemaakt.

hans d

Hallo,

Dank voor jullie antwoord.

Wim

Hallo,

Gisteren hebben we opnieuw een schrijnwerker voor ramen ontmoet. Ik onthoud uit zijn verhaal dat er slechts 1 soort warme afstandhouders bestaan: nl. kunststof. Hoewel ik meen dat er ook inox een warme afstandhouder is. Wat is het verschil: is hier een verschil qua oenergiedoverdracht?

Wim

Er zijn drie basistypes van afstandhouders:

-INOX (edelstahl)

-polyisobuthyleen

-polypropyleen

Deze twee laatste kunnen gecombineerd worden met inox en andere metalen profielen.

Op duitstalige websites kan je veel info terugvinden.

Mon