Aftapen dampscherm

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik ben mijn damwscherm aan het plaatsen. Ik plaats een gewone bouwfolie die ik ergens op rol op de kop heb kunnen tikken. Deze is moeilijk te scheuren en voelt dik aan, zal dus wel volstaan.

Mijn eigenlijke vraag : de overlappingen moeten eigelijk worden afgeplakt, is dit absoluut nodig of is overlap al voldoende?

Ik ga er echter vanuit dat het noodzakelijk zal zijn en vandaar mijn tweede vraag : met wat plak je het beste vast? volstaat een ducktap of gewone inpaktape? Ik heb namelijk eens naar de plakband gekeken die bv. Rockwoll aanbieden, maar deze lijken me toch allemaal duur.

Reacties

De kleine overlap en het afplakken is zeker nodig. Als je een dampscherm niet afdicht is het zo goed als nutteloos. Bij de minste kier trekt er lucht naar buiten wat energieverlies is en bestaat er kans dat de lucht gaat condenseren wat vocht met zich mee brengt.

 

Tape die fabrikanten van isolatie of luchtdichtingsmateriaal aanbieden is geschikt om gedurende de hele levensduur van de isolatie te blijven kleven en af te dichten. Het is er speciaal voor ontworpen, verklaart het prijsverschil.

 

Dampscherm is zeer belangrijk, ik zou eerder voor kwaliteitsproducten gaan, je kan er na de afwerking nooit meer aan.