architect houtskeletbouw regio Mechelen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wij hebben 2 jaar geleden een huisje gekocht aan de rand van de stad. Nu met een kindje en waarschijnlijk later nog 2 er bij is dit echt wel te krap, dus zou er een uitbouw moeten bij komen. Ik zou het liefst een houtskeletbouw hebben met bio-ecologische materialen, omdat dit goed bij het "warme" karakter van ons huisje past (is ook geen massiefbouw).
Probleem is dat er echt wel weinig architecten zijn die hierin gespecialiseerd zijn.
Namen die we al gevonden hebben:
- Atelier Kyoto, Eppegem
- Archi4, Borgerhout

Iemand al ervaring met een van deze? Prijs?
Zijn er nog andere die jullie kunnen aanraden?

Hartelijk dank.

Reacties

Beste,

Wij zijn voor een uitbouw van onze bestaande woning (ook aan de rand van mechelen) een tijd op zoek geweest naar een hsb architect met ecologische impact. Omdat het over een redelijk kleine uitbouw gaat (25.000€) heeft onze zoektocht lang geduurd.

Het grootste probleem was dat voor deze bedragen de architecten hun percentage's fors omhoogtrekken. tussen de 15 en 18% was een standaard. Uiteindelijk zijn we met een architecte van uit herentals in zee gegaan en hebben hier tot nu toe nog geen spijt van (Bouwaanvraag wordt eerstdaags ingediend). Zij heeft dit project aanvaard omdat ze dit als een leerproces beschouwt. Ze heeft al, maar niet veel, ervaring met hsb en ecologische materialen. Wel is ze bereid hier in mee te gaan en een ecologisch/economische middenweg te zoeken die bij ons past.

Als je wil vraag ik aan haar of ze geinteresseerd is in nog projecten in mechelen.

Buiten haar heb ik nog contact gehad met een architect uit wilrijk die we via vibe gevonden hadden.

http://www.vibe.be/adressen_en_producten/adressen_detail.php?id=15 Daar staan nog meerdere architecten.

Ik heb ook nog een aantal niet ecologische betaalbare architecten op mijn lijstje staan die niet ecologisch zijn. Die moet je dan zelf in de goede richting duwen. Ook hiervan kan ik je een lijstje doorsturen

 

Een eerste antwoord op het eerste berichtje dat ik hier post, joepie!

Jullie mogen zeker eens polsen bij de architecte of ze interesse zou hebben voor nog een project in Mechelen. Want ik heb de indruk dat de architecten die al "gevestigde waarden" geworden zijn ons project een beetje te min vinden. Zeker omdat het bio-ecologisch bouwen de laatste jaren meer en meer in opmars is.

Ik zal jullie een mailtje sturen, dan hebben jullie mijn adres om te antwoorden (want ik zie precies geen envelopje staan achter mijn naam, ben ook nog niet zo vertrouwd met dit forum).

Dat lijstje met niet-ecologische architecten mag je ook doorsturen. Ik heb ondertussen al veel opgezocht over de materialen die ik wil gebruiken zodat ik op dat vlak wel ongeveer weet wat ik wil. Zijn dat dan architecten die wel ervaring hebben met houtskeletbouw?

In ieder geval al hartelijk bedankt voor de tips!