Balansventilatie-unit

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Dag allemaal,

Wij zijn van plan om een ventilatiesysteem type D te plaatsen. We zijn in de fase van het opvragen van prijsoffertes. We opteren voor een toestel met een warmtewiel.
We twijfelen tussen de volgende drie toestellen:
1. Systemair VR400EC
2. RIRS Tornado 700
3. Recoupaerator 200DX

Heeft iemand van jullie ervaring met deze toestellen? We zijn voornamelijk op zoek naar positieve/negatieve ervaringen ivm de RIRS Tornado en de Recoupaerator.

Alvast bedankt voor jullie reacties!

Jurgen, Elke

Reacties

Informeer jullie zeker naar het geluidsniveau.  Er zitten gigantische verschillen tussen de toestellen.

Voor wat achtergrondinfo (in eenvoudig Duits) :

www.komfortlüftung.at/

 

Even een kleine aanvulling :

De beste hebben een geluidsproductie aan de instroom van 30-35 db(A).  Let op 40 db(A) wordt waargenomen als twee maal zoveel lawaai als 30 db(A) en bij elke 10 db(A) extra verschil is er weer een verdubbeling.

 

Bij twijfel kijk je ook best na hoe er gedempt kan worden, zeker de lage frequenties (63Hz bv) zijn moeilijk te dempen met de meeste geluidsdempers. 

Jurgen, Elke

Onze lage energiewoning is net klaar en wij hebben natuurlijk een ventilatie type D. Ik heb het zelf geplaats, een dagje werk met 3 man en het is klaar. Heel eenvoudig en enorm gebruiksvriendelijk, ook zeer goede service.

Ik heb aangeschaft via de firma Dierckx Ventilatie regio st Niklaas.

Veel succes

Werner

Dag Werner,

 

Welk balansventialtiesysteem hebben jullie geplaatst? Systemair of de Recoupaerator?

Alvast bedankt,

Jurgen