Balkkoppen luchtdicht inmetsen goed idee?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik ga de roostering van mijn zoldervloer laten inblazen met IsoFloc. Ik had gedacht om de spleten tussen de balken en de muur eerst dicht te metsen, om zo condensatie van warme lucht op de balkkoppen te vermijden. Maar, onderbreek ik dan niet de nodige ventilatie van de balkkoppen, om zo vocht dat door de bakstenen muur dringt (regendoorslag) weg te werken?
De balkkoppen zijn ingewerkt in een steense muur (anderhalve baksteen dik). Het is een huis uit 1900 (ongeveer). Een balk heeft nu al enkele rotte plaatsen waar hij in de muur ligt.

M.a.w., wat is het beste, de spleten dichtmetsen, om zo met vocht beladen lucht thv de balkkoppen te vermijden, maar met als gevolg dat eventuele regendoorsijpeling niet meer kan verdampen. Of, is het beter de spleten open te laten?

Dank voor de suggesties

Reacties

Ik weet niet of wij hetzelfde gedaan hebben kijk eens naar dit:

http://picasaweb.google.com/Walter.Veerle/OpDeMuggenbergVERVOLG#5417269…

Hebben de baksteen muur rondom beplaasterd om luchtdicht te maken, dus ook tussen baksteen en balk.

 

Je hebt nog schrik voor waterdoorsijpeling, maar moet je dit niet eerst gaan aanpakken, anders word toch je isofloc nat.

 

Voor rotte stukken in balken heeft FTB 2 degelijke produkten.

Die ikzelf gebruik in de restauraie van schrijnwerk en meubels

FTB impregneeer om het terug harder te maken en FTB wood om stukken intezetten die weg zijn.

Zijn wel in grote verpakkingen.

 

 

 Ik heb dit ondertussen ook zo gedaan, met een soort van leemmengeling (recyclage van de oude bepleistering en oude afgebroken plafonds, bevat o.a. ook stro en ziet er heel lemig uit). 

Kan je FTB ook elders dan in Grobbendonk krijgen?

Ik heb Woodbliss HighC gebruikt om de balken te behandelen tegen boktoraantasting. De aangetaste balken zal ik ook onder hoge druk laten inspuiten tegen verdere aantastingen, maar versterking door FTB zou niet slecht zijn. WoodeBliss HighC belooft ook de balken weer te versterken, o.a. door het boormeel van insectenaantasting te kristalliseren, maar bij een testbalk was die kristallisatie heel beperkt rond de boorgaten. WTCB raad WoodBliss ook af omwille van het niet onder druk i