Bedrijfsgeschenk - spaarlampen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Allen,

Ik werk voor een vrij groot gemeentebedrijf dat in het licht van een vooruitstrevend energiebeleid al haar personeelsleden als nieuwjaarsgeschenk dit jaar geen boek of dergelijke zou willen aanbieden maar ... een set spaarlampen. Gaat dan bijvoorbeeld over een E27 15W en E14 7W.

Spaarlampen kunnen zuinig zijn en van een lange levensduur voorzien, indien voor het juiste type verlichting ingeschakeld. Inmiddels zal een groot deel van Vlaanderen, en dus ook mijn collega's, waarschijnlijk al op de evidente plaatsen spaarlampen hebben.

Ik weet dat het OCMW van onze stad ook al een uitdeelactie aan haar cliënten deed, en dit met matig succes.

Wat denken jullie qua nut van dergelijk cadeau? En van de samenstelling vh pakket lampen?

thx
DD

Reacties

Misschien beter een cadeaubon geven.De kans dat iedereen deze lampen ook werkelijk kan gebruiken lijkt mij toch klein

Koen D

Zij die oog hebben voor energiezuinig verlichten hebben al lang spaarlampen in gebruik. Mensen die dat tot nu toe nog niet deden, liggen echt niet wakker van energiezuinig verlichten en zijn dus ook niet geïnteresseerd in spaarlampen. Dan zal er een deftige sensibiliseringscampagne moeten worden toegevoegd, wil het enige zin hebben... denk ik.

15W spaarlamp komt al snel overeen met 75W gloeilamp, dus dat is al een serieus bakbeest.

Samenstelling van de pakketten is niet zo gemakkelijk, niet iedereen gebruikt E14 lampen. Ofwel dus verschillende pakketten samenstellen, ofwel iedereen verschillende lampen laten kiezen. Ik vind het overigens geen slecht idee die actie.

Komen er later op het jaar geen ecocheques op de markt voor dit soort van geschenken?
Een ecocheques zijn een soort van maaltijdcheques maar dan voor de aankoop van energiezuinige producten. De werknemer kan dan zelf kiezen wat hij wil, waardoor de kans groter is dat het ook effectief zal gebruikt worden.

Met vriendelijke groet,
Tim

tim-w

dat is een goeie zaak, alleen is de vraag wat eco zal zijn???

hans d

Volledige lijst is terug te vinden in de cao http://www.cnt-nar.be/CAO/cao-98.pdf

Tim

Integratech is een jong bedrijf oa gericht op energiezuinige verlichting.
Met INTERlight LED en fluo, compact fluo kan je heelwat lampen zoals 12V halogeen, GU10 230V lampen en zelfs de gewone peer gaan vervangen door LED of fluo. Gezien de zeer lange levensduur van LED kan je heelwat besparen, enkel dimmen van LED is nog moeilijk.
Neem maar eens een kijkje op www.integratech.be of mail je vraag naar info@integratech.be.

Groeten uit Leuven, Integratech

toch vind ik het een goede zaak om een set goede spaarlampen kado te geven :)
bij ons is alles spaarlamp (behalve 1 van de 2 spiegellichtjes op de badkamer en de lamp in de dampkap) en je merkt toch een groot verschil tussen bruikbaarheid van de spaarlampen.
ik denk zoiezo dat niet iedereen een grote reservestock heeft én velen nog met spaarlampen zitten op plaatsen "waar ze liever wel goed licht hebben". wel, met de juiste spaarlamp zullen ze daar toch goed licht hebben.
dus als de gemeente van de gelegendheid gebruik maakt om uitvoerig spaarlampen te testen en dan vooral spaarlampen uit te delen die snel en veel licht geven kan dat wel een succes zijn.

in onze dressing bijvoorbeeld hangen GU10 spaarlampspotjes... die geven veel licht, maar je moet wel 10 minuten geduld hebben voor ze op volle kracht zijn. als ze mij een set met "onmiddelijk vol licht" GU10 spaarlampen kado zouden doen zou ik dat zeker apprecieren.

of ook een leuk geschenk: een goede zaklamp die je kan opwinden. steek dat bij in het spaarlampensetje en dan heeft iedereen tenminste altijd een zaklamp die licht geeft zonder dat ze ieder jaar de ongebruikte batterij moeten wegsmijten omdat ze leeg is van niet te gebruiken... en geef ze liefst 3 zo een zaklampen: één voor in huis, één voor in de wagen en één voor in de 2de wagen of in de slaapkamer.

of een zonnecellen-batterij-oplader: dan kan je je batterijen (fototoestel,...) opladen met de zon ipv met stroom uit het stopcontact. een kleine besparing, maar als alle gezinnen dat zouden doen weer een grote besparing.

Ik moet zeggen dat ik 't idee van ecocheques wel een knap vind als bedrijfsgeschenk. Ga ns kijken wat voor zinnings je er zo allemaal mee kan kopen.
thx
DD