Belastingvoordeel niet- belastingbetalers

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hèlp ... mijn ouders plaatsten zonet zonnepanelen. De certificaten en het belastingvoordeel hebben natuurlijk de doorslag gegeven. Eind dit jaar gaan ze met pensioen. We hebben zopas vernomen dat ze niet kunnen profiteren van het belastingvoordeel, omdat ze nu onder de categorie vallen: "niet-belastingbetalers"... Al de voorgaande jaren betaalden ze zoveel belastingen, en nu dat ze het met een klein pensioentje zullen moeten stellen, kunnen ze niets terugrecupereren van hun geïnvesteerde bedrag. Hoe oneerlijk is dit nu? Kent iemand een manier om dit alsnog goed te maken? Misschien met terugwerkende kracht ofzo ???

Reacties

de panelen werden dit jaar geplaatst

volgend jaar is het aanslagjaar 2011 van het inkomstenjaar 2010

maw. de investering die dit jaar werd gedaan ga je samen met de belastingsbrief van volgend jaar (die dus gaat over de inkomsten en aftrekbare kosten van dit jaar)

is er dan nog wel een probleem ?

Achteraf de premies en subsidies nalezen is onvoorzichtig natuurlijk... Ik bestudeerde dit grondig samen met mijn budget...

Misschien is er bij jullie toch geen man overboord, want de categorie niet-belastingbetaler geldt pas vanaf volgend jaar en de collectoren werden geplaatst nog vóór ze met pensioen zijn! Dit wil zeggen dat de belastingen van dit jaar en de collectoren nog in dezelfde aangifte komen die je pas volgend jaar moet invullen en indienen.

In ieder geval blijven de certificaten. En de gratis stroom natuurlijk.