BEREKENING EPB NA VOLTOOING

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

zit met volgend probleem : bouwaanvraag dateert van net voor de verplichte epb-berekening (1/1/2006).

nu is onze LEW voltooit (zelfbouw duurt idd wat langer) en willen we graag meeprofiteren van het verlaagde OV-tarief (20 OF 40% vermidering).
Dit kan echter maar met een "officieel" E-peil.
Iemand al in deze situatie geweest;
oplossingen ??
kan E-peil achteraf nagerekend worden?
Voor zover ik kan volgen moet je voor het "officiƫle" E-peil eerst een startverklaring doorgeven en wordt het E-peil eigenlijk ook achteraf bepaald.
HELP !

Reacties

geeert

voor zover mij bekend is die startverklaring is een verplichting voor wie onder de EPB regeling valt. maar als je, zoals in jou geval deze vrijwillig maakt, kan men je dat niet verplichten aangezien je dat niet kon, er bestond nog geen startverklaring toen jij begon te bouwen.

maar ik ben geen epb-verslaggever, je kan het dus best aan hem/haar vragen, die moet je dat met zekerheid kunnen zeggen. uiteindelijk moet je dat verslag toch door een officiƫle verslaggever laten opmaken.

hans d