betegelen op cementbezetting

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

heb net een cementbezetting laten uitvoeren voor mijn badkamer. Moet ik nu wachten tot die volledig droog is om te betegelen? Meningen lopen nogal uitéén.

mvg

Reacties

Ja dat weet ik uit ervaring heel goed; mijn voormalige woning is eens overstroomd geweest (90cm water...) en we hebben het kapotte parket toen verwijderd en een keramische vloer laten kleven door een vakman.

Een chape, beton of stenen ondergrond moet alvorens te betegelen minder dan 4% (vier procent) vocht bevatten om geen problemen te bekomen met hechting en schimmels.

Vraag en lees de technische fiche van de tegellijm en daar ga je die info zeker aantreffen.

Ga daar niet lichtzinnig over maar laat dat vochtgehalte meten met een geschikt toestel alvorens aan het werk te beginnen.

Is het vochtgehalte in de vloer nog te hoog, huur dan een zgn. "bouwdroger" gedurende twee tot drie weken. Je zal versteld staan welke hoeveelheid water je zal opvangen.