bevestigen van isolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wie kan mij een handige manier uitleggen om harde PU isolatieplaten (2 x 4cm dik)over vooraf ingemetselde spouwankers te bevestigen zonder veel stukjes uit de plaat de breken EN de tand en groef toch nog degelijk te laten aansluiten
De plaat over de ankers duwen maakt ongetwijfeld brokken
dank voor een oplossing

Reacties

Dringend antwoordje gevraagd voor het te laat is,

Vrijdag begin ik aan onze isolatie te plaatsen 2 x 5cm rockfit 434 geschrankt geplaatst vastgemaakt met spit isolatiepluggen met grote diameter 4 a 5/plaat.
muuropbouw is reeds gemetste thermoblokken van ploegsteert 14cm isolatie rockfit 10cm 3cm luchtspouw en als laatste een gevelsteen.
Nu kreeg ik nog de raad om hier nog een windscherm te plaatsen van Tyvek.
Vraag me nu af of dit echt nog een verbetering kan geven en hoe kan ik dit nu dan best monteren, zonder dat dit geheel ooit loskomt.
Zijn de pluggen voldoende om dit windscherm mee op de isolatie te pluggen. en met welke tape moet ik dan de naden van dit windscherm overtapen.

Alvast bedankt

Erwinus,

Lijkt mij een zeer goed idee. Rockcwool met luchtspouw kan je inderdaad vergelijken met fietsen in je wolle trui in de winter. De wind blaast de warmte uit je trui en je hebt het koud.

Over het vastmaken kan ik je geen advies geven.

Ik denk dat het een zeer groot verschil zal geven op momenten dat er veel luchtverplaatsing is in de spouw.(lees winter)

Isoleren is nog altijd een principe van stilstaande lucht.

Die tyvek is dampopen dacht ik, dus ideaal.

Zeker doen!

Jeroen

Kan iemand mij vertellen waar je die tyvek kan krijgen in omgeving Geel?
Denk dat ik het er nog maar bij ga nemen, zal zeker geen kwaad kunnen en zullen ervan uitgaan dat het zijn geld wat opbrengt dan hé

Jeroen,

bij volledige spouwvulling en geen ventilatieopeningen zijn deze uitspraken toch een beetje erover.

de gevelsteen is toch de "regenjas"?

Stefan

Stefan

Ik denk dat je er wat vlug over gelezen hebt, het gaat om een spouwmuur met 3cm luchtspouw (geventileerd neem ik aan), en dan lijkt met mij wel nuttig.

Hans

oeps, sorry jeroen, ik had niet ALLE woorden gelezen, zo maakt het wel een verschil.

maar mijn stelling is toch vrij juist?

Stefan

Ik ga even in het kort vertellen hoe ik mij zolder geisoleerd heb.
Het was voor mij onmogelijk om te isoleren aan de buitenzijde,dus heb ik alles geisoleerd aan de binnenzijde inclusief de binnenmuren om geen koudebruggen te hebben.
De muren:5cm PUR gelijmd tegen de buitenmuur,dan een omkadering van voliges 12cm breed en daarin glaswol met Alu van 12cm.
Het dak :12cm glaswol tussen de spanten,daarop 5cm PUR platen (om een luchtdicht scherm te krijgen)daaronder een omkadering met voliges 12cm breed en daarin dan nog eens 12cm glaswol met alu.

Heb de tyvek vandaag gaan halen bij ravago in Arendonk, maar zij hebben wel geen bijhorende tape voor de naden. Welke tape kan ik hiervoor gebruiken en waar is die te krijgen?????????
Dit is echt last minute werk zeg.pffffffff

alvast bedankt

bedrijf uit beerse:

verkoopt tyvek producten

014 61 64 49

info@tvdnv.be
www.tvdnv.be

4605 Veiligheidsuitrustingen - Individuele & collectieve

(goudengids)

heb dit weekend al een deel van de buitenmuur geïsoleerd: 2 platen rockwool van 5cm geschrankt geplaats over de spouwhaken geprikt en dan het tyvek windscherm erover en dan alles met isolatiepluggen vastgeboor en moet zeggen dat ik geen spijt heb dat ik alsnog het windscherm over mijn isolatie heb geplaatst.
De eventuele nadelen van rockwool, niet winddicht en kan nat worden, is hiermee volledig opgelost.
De perfecte isolatie opbouw lijkt mij.......uitgezonderd de dikte, dat kan idd nog meer, maarja.

Beste,

uit voorgaande meen ik op te maken indien volledige spouwvulling met rotswol, moet je dan geen open stootvoegen voorzien? Vind ik vreemd.

Heeft iemand ervaring met volledige spouwvulling met rotswol? Vochtdoorslag? ... Ik dacht dat het geen problemen mocht geven.

Nu kan ik nog wat bijsturen.

ben

Wie plaatst er nog een "windscherm" over zijn isolatie (rotswol) bij spouwisolatie?

de eerste keer dat ik dit lees.

slecht is het zeker niet maar loont het wel?

Stefan

Stefan

Kwaad kan het zeker niet. Want minerale wol is laat zeer makkelijk lucht door, en dat heeft een negatieve invloed op de isolatiewaarde. Zeker indien er met een verluchte spouw wordt gewerkt zou dat m.i. wel een positieve invloed kunnen hebben, sommige fabrikanten verkopen spouwisolaie waar direct vanuit de fabriek een laagje opzit, ik neem aan dat dat is om de winddichtheid te verbeteren. Voorwaarde is dat die folie dan wel goed dampopen is.

Hans

"Wie plaatst er nog een "windscherm" over zijn isolatie (rotswol) bij spouwisolatie?
de eerste keer dat ik dit lees.
slecht is het zeker niet maar loont het wel"

Heb ergens gelezen dat rotswol bij een stevig briesje tot 65% van zijn isolatiewaarde zou kunnen verliezen, doordat rotswol nu niet echt winddicht is.
Wij zijn op het werk een energie-audit aan het doen en die ingenieur van dat studiebureau heeft mij dat geadviseerd.
EN als je weet dat ik 400€ heb betaald voor zo'n 225m², dan lijkt me dit een kleine kost die je volgens mij er zeker uithaalt.

Iemand moet de eerste zijn en in België zijn we altijd de laatste.dus...........

Een nieuwe topic: zin en onzin van een windscherm:-)

En bij een volle spouw?

Kan iemand anno 2007 eens even terugkomen op deze vraagstaart. 2x7,5 cm rockfit434 in een muur met een luchtspouw van 1a2cm.

Is er een probleem om dit met gewone spouwhaken vast te maken? Wat zijn de andere mogelijkheden en wat zijn de voordelen hiervan?

Hoe zit het nu met een windscherm hierover? Nut? Prijs?

ik zou zeggen , schijf ze allemaal af.. beetje werk, maar er bestaat nu al een pasta waarmee ze zulke platen bevestigen. en er dan terug enkele nieuwe inboren.

Ik zit met volgende vraag, waar ik niet echt een antwoord op weet. Wij gaan ons huis isoleren met 15cm rotswol in een volle spouw. Heb je dan open stootvoegen nodig, of kan je dat beter vermijden?

We gaan ook bouwen, isoleren willen we met rotswol.

Het enige waarover we twijfelen is volledige spouwvulling of gedeeltelijk?

Als je nu een volledige spouwvulling neemt met Rockwool 431 adapt -1cm voor eventuele oneffenheden op te vangen. Zou het dan goed zijn tyvek toe te passen om wateropname/vochtdoorslag te vermijden?

@ jurgen volgens mij moet je boven elke waterkering open stootvoegen voorzien.