Blootstelling PUR aan regen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

beste forummers,

momenteel zitten we in ruwbouwfase.
graag had ik geweten of het schadelijk is om PUR-isolatie (recticel) bloot te stellen aan de meest extreme weersinvloeden, en dan wel vooral regen (what else in belgium!)...

bij rotswol las ik hier eerder al kan het geen kwaad, maar PUR daarintegen zou geler uitslaan nadat het vocht in de isolatieplaat treedt...
graag wat suggesties!

groetjes, jeroen

Reacties

PUR platen kunner er beter tegen de regen dan rotswol mijn ervaring,

PUR platen zullen hoogstwaarschijnlijk een aluminiumbekleding hebben tegen de zon.  Zorg ervoor indien je Recticel platen hebt dat de meest blinkende kant naar buiten gericht is, en de matte kant naar de binnenkant van de woning.

Het belangrijkste zal hoogstwaarschijnlijk zijn dat de platen goed aansluiten bij de plaatsing.

Wat betreft de vochtbestendigheid zou ik aanraden om uw vraag rechtstreeks aan Recticel zelf te mailen.

Die PUR op zichzelf is wel 100% waterbestendig maar dat wil niet zeggen dat die al of niet water of vocht kan opnemen. Als dat vocht terug kan uitdrogen voor de vorst, geen probleem, als dat niet uitdroogt dan riskeer je mijn bescheiden mening vochtschade.

Het vergelen dat je vernoemd is niet door het vocht maar wordt veroorzaakt door een chemische reactie onder invloed van licht (vooral door UV). Je riskeert dan dat het PUR oppervlakkig verpulverd en uiteenvalt tot poeder.Beperkte oppervlakken van PUR kan je simpel afschermen van het licht door er een laagje latexverf over te plaatsen (ik deed dat 25 jaren geleden eens op PUR-schuim langs de zijkanten van een dak, en dat is heden nog altijd in perfecte staat).