boiler in radiatorkring

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Is het mogelijk een boiler in de radiatorkring te plaatsen dus geen apparte boilerkring.
De reden hiervoor nieuwe badkamer op bovenverdiep afstand meer als 20 meter de bedoeling is ook om de opgeslagen warmte in boiler te gebruiken om de woning sneller op te warmen.
ik gebruik een aan uitregeling zonder nachtverlaging s´nachts alles gewoon op 6 graden.

Reacties

nee is niet aangeraden.

 

Daar de boiler slechts kan opwarmen als de radiatorkring draait.

Ten tweede om een boiler snel op te warmen zal het temperatuur verschil tussen de wenstemperatuur warm water en ketel temperatuur min. 15°c moeten zijn.

 

Als het ketel watertemperatuur laag is zal de boiler zijn warmte afgeven aan de radiatoren. Om sneller de woning op te warmen is dit niet voldoende en het werkt gewoon niet goed .  

En wat doe je in de zomer.

In de zomer zouden mijn radiatoren toe staan alleen circulatie over boiler.

Zou natuurlijk ook boiler op cv installatie kunnen hangen voorzieningen waren reeds gemaakt maar dan staat boiler 20 meter van nieuwe badkamer af.

 

ik dacht dat normaal gezien er een duidelijk onderscheid is tussen het radiatorwater en SWW.

maw. het SWW wordt verondersteld van voldoende zuiver te zijn dat je er van kan drinken maar het radiatorwater is in principe dood water.

Dood water is een afgemeten hoeveelheid water die zo lang mogelijk blijft circuleren in de leidingen (en dus ook geen bijkomende verontreiniging met zich meebrengt door voortdurend vernieuwend water, bv. kalkaanslag etc)

 

Die twee mengen en door elkaar laten stromen lijkt me dan eigenlijk niet zo'n goed idee.... je kan het SWW niet meer echt zuiver noemen want er zal nu al enige verontreiniging in de radiatorleidingen circuleren.

Dit water komt toch altijd in de boiler terecht bij een appart boilercircuit gebruikt ge toch ook ketelwater voor u boiler te verwarmen,en dit is toch eerst door u radiatoren gegaan.

Maar zo te zien beste een apart boilercircuit.

 

Ja , hier boven wordt een fout gemaakt. In een boiler zit een meestal opwarmspiraal waardoor het cv water loopt . Deze spiraal is omringt door leidingwater wat door het cv water dan wordt opgewarmt.

Het cv water en leidingwater komen niet melkaar in contact.

 

Wat ook een niet aan gedacht wordt bij het gebruik van boiler zoals een radiator.

Ok je kan de radiatoren dicht draaien in de zomer. Maar op welke temperatuur ga je het cv water laten staan . Het cv water moet minstens 15° hoger zijn dan de gewenste warm water om een snelle opwarming te bekomen. Deze hoge temperatuur is echter niet nodig voor je radiatoren. En hoe ga je het geheel sturen constant de ketel op temperatuur?

 

Ketel 1 keer laten branden dat boiler op temp is nu houd ik mijn ketel ook niet warm.

Wat ik ook zou kunnen doen is een klep in toevoerleiding boiler zetten en die eenmaal per dag opensturen als de ruimte temperatuur bijna bereikt is maar het beste zou natuurlijk zijn als ik juist voor de nachtverlaging als ketel volledig uitgaat de restwarmte uit de ketel ga trekken en naar boiler sturen,weet natuurlijk niet of dit mogelijk is.

Als de boiler warm is behoud deze zijn temperatuur toch alleen stilstandsverliezen natuurlijk koelt het water in boiler af als er verbruik is maar dat zou ik moeten kunnen opvangen door een groot model te keizen.

 

 

Luc5,

 

Hebt ge er reeds aan gedacht dat, indien ge uw boiler op de CV zet, gans het net van de verwarming steeds, dus ook in de zomer, moet opwarmen? Ge zoudt wel de radiatoren op nul zetten, maar de leidingen worden toch warm en zo verliest ge meer warmte dan om een afstand van 20 m te overbruggen.

 

Om het SWW op temperatuur te brengen zoudt ge tijdelijk het circulerend water van de CV op een hogere temperatuur zetten. Maar als dit water later afkoelt zal het ook de boiler terug afkoelen, want het blijft door de spiraal in de boiler komen. Dit wordt een onmogelijke regeling met veel verliezen.

Dan blijft er volgens mij nog maar 1 oplossing een cv boiler met elektrisch weerstand,zou ik restwarmte mee uit cv installatie kunnen trekken en dan voor de rest elektrisch bijverwarmen.

luc

om je boiler te verwarmenn heb je minstens 65° nodig, en dus moet je de hele installatie op die 65° of meer stoken.  echt energieefficiënt is dat niet, omdat je een groot deel van het jaar (of nooit) zo'n hoge watert° nodig hebt voor de verwarming en je dus nogal wat warmte verspild.  en een hogere watert° in de ketel zal ook voor een meerverbruik zorgen.  kan je niet gewoon twee exra leidingen aar boiler trekken?

hans d

ik ga eens kijken of dit mogelijk is maar nog een ander vraagje naast mijn cv ketel staat een watergeiser op propaan die ik nu gebruik voor mijn warmwatervoorziening is ongeveer 1,5 jaar oud zonder waakvlam en modulerend nu mijn vraag als ik toch een boiler op cv aansluit kan ik deze dan gebruiken om sávonds de restwarmte uit mijn ketel te halen en deze aan de koudwateringang van mijn geiser hangen.

Of is er gevaar legionella.

 

 

Luc,

 

Ik denk eerder dat deze restwarmte in de CV-ketel niet veel voorstelt. Deze warmte zal toch altijd op een te lage temperatuur zijn om veel bij te kunnen brengen in de boiler, die waarschijnlijk nog steeds warmer is op dat ogenblik.