boktor-safe tuinhuis?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik heb al een aantal jaren huisboktor in mijn tuinhuis en van daaruit zijn nu ook twee aanpalende koten besmet. Alles werd reeds behandeld met Xylamon en carboline, maar tevergeefs. Dit weekend wordt heel de zaak afgebroken omdat alles zeer dicht bij mijn huis staat en ik te veel schrik heb voor besmetting van het huis. Op warme zomerdagen vliegen de volwassen kevers hier gewoon in het rond.

Nu komt de vraag: Ik wil graag zo snel mogelijk een ander tuinhuis, maar is dit verantwoord of moet ik er eerst een winter laten over gaan? Bestaan er betaalbare tuinhuizen in geïmpregneerd hout en is dat dan boktor-safe? Of zien jullie nog andere oplossingen? Voor een stenen tuinhuis heb ik niet het nodige budget + waarschijnlijk krijg ik daar toch geen bouwvergunning voor.

Alvast bedankt voor de tips!

Reacties

De boktor, komt pas na lange tijd uit het hout .

Ik dacht om de 6 jaar  ten vroegste. (ben je zeker van dat de boktor elke zomer rondvliegt en dat het geen andere kever is?)

Dus als jij dikke balken hebt en diedun  insmeert, is er altijd kans dat ze nog verder eten waar het product niet was.

Zodra de paringscyclus begint komen ze pas aan het oppervlak.

Heb je de "xylamon curatief" gebruikt, of de gewone?

Carboline zal nooit 100% helpen, als hij er al in zat.

 

Als je toch wilt gaan afbreken, kan je misschien thermisch behandeld hout gebruiken

Op marktplaats. nl en op kapaza.be (heb de links ooit op dit forum geplaatst) is er telkens iemand die 2 de keus thermisch behandeld hout verkoopt (aan +/- 15 euro de M┬▓)

(zitten wel wat barsten in en wat moestgaten)

Maar ideaal voor een basic tuinhuis. (als je het zelf gaat maken)