Bouwblunders

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

2 jaar geleden heb ik keramische terrastegels gekocht bij Brikoplan-it. Zij hebben mij een aannemer toevertrouwd die de tegels zou komen plaatsen. Na de strenge vorst van afgelopen winter zijn de tegels allemaal gebarsten. Een expert is komen vaststellen dat de aannemer de tegels op de bestaande beton had geplaatst. Iedereen weet dat beton geen water doorlaat en daardoor schade kan veroorzaken aan de tegels.
Ondertussen heb ik de aannemer hiervoor verantwoordelijk gesteld maar die beweerd natuurlijk dat Briko mij de foutieve tegels heeft verkocht. Briko op zijn beurt spreekt dit tegen en weigert alle service om mee te zoeken naar een oplossing. Zij hadden mij zelfs aangeraden bij hen nieuwe tegels te kopen en een nieuwe aannemer te zoeken. We zijn ondertussen bijna een halfjaar verder en er is nog steeds geen oplossing uit de bus gekomen. Weet er iemand hoe je zulke bouwblunders het best kunt aanpakken?
Ne goeie tip: koop nooit bij Briko plan it!!!

Reacties

Misschien is het in jouw geval nuttig om de verzoeningscommissie bouw in te schakelen. Dit kan enkel met de toestemming van alle betrokken aannemers, als ze recht in hun schoenen staan gaan ze zeker akkoord.

Deze commissie onderzoekt bij welke aannemer de schuld ligt en stelt nadien een oplossing voor om alle partijen te verzoenen.