briketten pers bouwen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo ik wil graag een brikettenpers bouwen met een oud excenterwiel.
Nu weet ik dat de briketten door middel van druk (cilinder) in een conus gedrukt worden waardoor warmte en een nog hogere druk ontstaat zodat je mooie lange briketten kunt maken. Wie weet ongeveer de maten van de conus (lengte, diameters, etc) welke in de meeste mechanische persen gebruikt worden, zodat ik dit niet proefondervindelijk uit hoef te vogelen. Ik wil graag hooi en stro gaan persen aangezien ik hier toch genoeg van heb...

Bij voorbaat dank voor de reacties.

groet jaap

Reacties

kzou zeggen kom gewoon eens langs voor mijn brikettenmachiene te bekijken?

 

de afmetingen zijn ongeveer de maten van een cola-blikje

 

 

weet niet of je genoeg kracht gaat kunnen halen uit zo een wiel

denk dat het hierover 20 ton gaat en dit dan gedurende de afstand van de brikket.denk dat de energie in je vliegwiel dan te weinig gaat zijn

 

groetjes

Hallo Kurt,

Dank voor de reactie. De meeste professionele persen zijn mechanisch uitgevoerd. Ze kunnen door het het spul in een conus te drukken onbeperkt lange briketten maken. Ik zou graag van een oude ponsmachine (kracht in overvloed) zo'n brikettenmachine maken. Echter wil ik me veel uitzoekwerk besparen door het vorm van de conus alvast op te zoeken.

U heeft waarschijnlijk een hydraulische pers, beschikt deze ook over een conische kamer of drukt het het materiaal gewoon dood tegen de achterkant.??

Ik woon in het noorden van nederland, dus op bezoek komen is er neit zomaar bij...

 

gr Jaap

dag Jaap,

 

geloof echt niet in excentriek hoor

 

dit heeft heel veel slagvermogen maar niet gelijk een zware hydraulische cilinder (schat diameter 20cm) en op 200 bar

 

ik heb voor mijn tweedehandsmachiene 3000 euro betaald is een duitse machiene

merk weima

op site van deze firma kan je de werking terugvinden

mijne heeft een conische tuit die door een hydraulische cilinder de druk kontroleerd zodat machiene niet verstopt

 

alvast succes

kurt

 

 

Hallo Kurt,

 

Dat met die excentriek gaat echt wel goed komen, een excentriek met een groot vliegwiel kan veel meer kracht opbouwen dan een cilinder (met minder energieverbruik) Ik heb hier een voorbeeld staan van een pons/knip machine welke met excentrieken door staal van 20 mm knipt.. Niet met slagvermogen maar met kracht...

 

Ik heb nog wel een aantal vraagjes over het conische gedeelte, kan ik u hierover een mailtje sturen? waar ik wat plaatjes aan toe kan voegen??

Gr Jaap

ja hoor geen probleem

 

Hallo Jaap,

Is het je gelukt met vergaren van de informatie voor het maken van de brikettenpers? Ben benieuwd hoever je nu bent gekomen.

Ga je gebruik maken van een stempelmachine van een drukkerij?