Buffervat bij warmtepomp

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

We zijn aan het bouwen. De gelijkvloers (95m2) wordt volledig verwarmd met vloerverwarming. Op de verdieping enkel de badkamer, overloop en de WC (samen 25m2)met vloerverwarming. Op de 3 slaapkamers en de badkamer willen we wandverwarming.
Ik heb verschillende offertes van warmtepompen, de ene geeft een installatie met buffervat, de andere zonder. De ene geeft een combiwarmtepomp, de andere een warmtepomp en boiler apart. Een boiler apart zou dan 300l zijn. De combiwarmtepomp 170l.
Wie weet wanneer een buffervat nodig is en wanneer een combiwarmtepomp beter is dan een boiler apart?

Alvast bedankt,

Karel

Reacties

Beste Karel,

1. Wie weet wanneer een buffervat nodig is:

Wat voor een buffervat wordt er bedoeld? mag ik ook vragen welk merk dit aanbiedt? Ik weet dat bijvoorbeeld Rotex gebruik maakt van van een buffervat waarin warmte wordt opgeslagen en waardoor (sanitair) water loopt en opwarmt daardoor. Zou ik nooit durven aanraden omdat dit vat naar een te hoge temperatuur moet worden gebracht vooraleer je een bepaalde afgifte kan realiseren.

 

2. Wat wordt er bedoeld met een combiwarmtepomp? Een combiwarmtepomp is geen combiketel (gas/mazout), met een combiwarmtepomp wordt meestal bedoeld een warmtepomp die kan overschakelen naar gas en omgekeerd of elkaar helpt het vermogen te halen.

 

Als ik iemand mag aanraden die hierover een pak kennis heeft ==> ProEnergy uit Aalter www.proenergy.be

 

Groetjes

 

 

 

 

Dag Indyana,

 

Het buffervat wordt volgens de installateurs geplaats om de waterinhoud van de verwarmingskring te verhogen. Hierdoor pendelt de WP minder wat dan weer beter is voor de levensduur. Er wordt een buffervat van 100l aangeraden. Dit buffervat is dan als het ware de ketel vanwaar het water afgetapt wordt voor de boiler en vloerverwarming.

Ik bedoelde met een combiWP een WP waarbij de boiler en WP in 1 behuizing zitten.

 

Groeten,

 

Karel