buitenmuur na-isolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

ik zal mijn woning van '71 met spouw maar zonder isolatie naisoleren en pleisteren
Ik kan de spouw niet isoleren vanwege volgegoten thv de lentelen
Een firma zal duss 8 cm isomo zetten en pleisteren
De onderste boord wil ik in arduin , maar de firma zegt dit steeds te doen zonder isolatie er onder
Ik vind het vooreerst onlogisch vanwege de koudebrug en omdat men toch geen arduin kan zetten van 8 cm dik
Kent iemand een methode om arduin van bv 3cm te zetten op 5 cm isolatie ? hoe bevestig je dit ?

Reacties

Er bestaan daarvoor speciaal uitgevoerde sokkelisolatieplaten waartegen je blauwe steen( arduin) kan tegen bevestigen met cement of lijm.

Mon

Je hebt dus een spouw, maar hier en daar dicht door de balken boven je raam?

Heb je dan geen schrik dat je buitenisolatie minder effect gaat hebben , door schoorsteeneffect van de lege spouw?

 

Ik ken maar 2 methodes: buitengevel afbreken en isoleren .

Of spouwmuur vullen en buitenkant bijisoleren.

Het is evident dat, in jouw geval, de spouw wordt opgevuld en er buitenisolatie wordt geplaatst. Je kan daardoor gebruik maken van de massa in de verwarmde schil van de woning en zijn er inderdaad geen koudebruggen meer als je de isolatie tot ver onder het niveau van de vloerplaat laat doorlopen, daarom zijn die speciale  gevelisolatieplaten ontwikkeld om weersbestendige materialen, zoals natuursteen, te bevestigen zonder de isolatie te onderbreken. Een isolatiedikte van 80mm is minimaal, is vochtbestendig en zit zeker tot minimum 60cm onder de vloerplaat  om de vrieskou(afkoeling) te neutraliseren.

Mon 

Ook even  inpikken op dit onderwerp vermits we dit eventueel ook willen doen. Wij hebben ook een spouw geisoleerd met 4cm (van die groen/blauwe) harde platen.Het huis is van 1986 en ook daar zijn er boven de ramen balken gegoten tot tegen de buitensteen.

Als je gevelsteen afbreekt, en je wil bv 14cm isoleren + pleisteren.

Hoe los je dan het probleem op met de ongelijkheid van de muur terhoogte van die balken. Je kan er die toch moeilijk gaan uithalen en nieuwe steken?

 

bedankt oor de informatie

ken je ook merk en type van die sokkelisolatieplaten ?

hoe nadelig kan schouweffect zijn voor de isolatiewaarde ?

dat schouweffect moet toch beperkt zijn, aangezien de lucht niet weg kan uit de spouw ?

 

dat naisoleren aan de buitenkant zou bovendien slechts tot 12-12-2010 aftrekbaar zijn voor de belastingen, of vergis ik me?

Je kan de betonbalk onderstutten, het uitstekende deel beton wegkappen gelijk met de muur en een extra metalen L- profiel onder het betonnen linteel bijplaatsen zodat er niks kan verzakken. Je kan ook gaten maken boven de betonbalk, deze wegnemen en een metalen I- profiel in de plaats van de betonbalk installeren.

Mon