C of D, de oplossing?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste, In het kader van onze thesis zijn we op zoek naar personen waarvan hun woning uitgerust is met een ventilatiesysteem C of D.

Systeem C werkt met natuurlijke toevoer via raamroosters en mechanische afvoer door ventilatoren. Bij systeem D wordt zowel voor toevoer van verse lucht als voor afvoer van vervuilde binnenlucht gebruik gemaakt van ventilatoren.

Het doel van dit onderzoek is een grondig vergelijk tussen deze twee systemen aan de hand van zoveel mogelijk facetten.

 

Naast de objectieve aspecten zoals de aankoopprijs van het systeem en de invloed op de energiefactuur is ook het meer subjectieve aspect zoals het comfort van de gebruiker heel belangrijk. Daarom hebben we een enquête opgesteld die hier naar peilt. Tot nu toe hebben al 130 mensen deze enquete ingevuld, maar we zijn steeds op zoek naar meer mensen die deze willen invullen of verspreiden. Aan al degenen die hieraan willen helpen, zie onderstaande link.

Link naar de enquete: http://www.thesistools.com/web/?id=177398

 

Alvast bedankt voor de medewerking.

 

Mattias Wouters & Ralph Dhanens

thesisstudenten Industrieel Ingenieur Bouwkunde - Kaho Sint Lieven, Gent

 

EDIT: De enquete bestaat uit meerdere pagina's, gelieve deze volledig in te vullen. Er zijn al verschillende mensen die de enquete slechts gedeeltelijk ingevuld hebben; deze enquetes kunnen wij niet verwerken voor onze thesis aangezien ze niet volledig zijn.

Vergeet ook niet om op het einde op knop "Antwoorden verzenden" te duwen, anders worden uw antwoorden niet opgeslagen.

Reacties

 

 

Ik zou graag meedoen met uw rondvraag, maar ik geraak niet op de tweede bladzijde. Ik zal nogmaals proberen.

 

 

Ik geraak er nog niet op. Ziet ge een oplossing?

Helemaal onderaan de pagina staat een knop "Volgende pagina". Als u hier op klikt wordt u normaal doorverwezen naar de volgende pagina van de enquete.
Als deze niet werkt, overloop dan eens vlug of al de vragen ingevuld zijn. Misschien heeft u net naast het keuzebolletje geklikt.
De vragen met een rood sterretje naast zijn verplicht. Indien hier niets aangeduid is, werkt de knop niet.
Ik heb het net even geprobeerd en ik ondervind geen problemen.

Done...

Misschien nog even vermelden; we verloten cinematickets onder de deelnemers. Hiervoor dient u op het einde van de enquete uw email-adres achter te laten.
Het spreekt voor zich dat wij uw privacy respecteren en dit adres enkel gebruiken om u op de hoogte te stellen indien u gewonnen hebt.

 

Alvast bedankt voor de medewerking.

 

Mattias Wouters & Ralph Dhanens
thesisstudenten Industrieel Ingenieur Bouwkunde - Kaho Sint Lieven, Gent

Hallo Mattias,

wij moeten binnenkort beslissen over het al dan niet C of D type kiezen. Zou het mogelijk zijn inzicht te kunnen krijgen in jouw conclusies (of meningen van anderen) om zo dé juiste beslissing te nemen... Ik ben vooral bang voor storende geluiden en een ongezonde omgeving voor type D en isolatieverbreking en energieverlies voor type C.

Met vriendelijke groeten

Er is geen ideaal systeem, beide sytemen hebben voor- en nadelen. Systeem C voldoet meestal en is goedkoop maar als je langs een drukke straat woont wil je de herrie en stank wel buiten houden. In dat geval is systeem D onverslaanbaar.

Prijsverschil tussen C en D wordt toch meestal overschat hoor.

Hou rekening met de meerprijs van al uw invisivents bij het berekenen van de kostprijs voor C.

 

Wat betreft geluid: Als je langs een drukke weg/in stadcentrum... woont zal je met C meer lawaai in huis hebben dan met D.

Ook stof en koude lucht komen binnen met C (stel u zit onder uw invisivent uw krant te lezen bij -5°C buiten).

Filters kuisen moet je zowel bij C als bij D doen. Bij D zijn er weliswaar meer, maar bij C dien je de invisivents regelmatig uit te kuisen. De meeste mensen denken daar ook niet aan en doen dit dus niet. Dit is ook nogal omslachtig om deze allemaal apart te openen en uit te kuisen.

Overweging C of D:

Puur op budget (in mindere mate) en op het platteland/rustige omgeving: C

Comfort of in het centrum/drukke straat, wijk... of bij luchtwegallergiëen: D