Combinatie Snelbouw - Ytong

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Bij mijn verbouwingen stoot ik op het volgende probleem:

De huidige gemene muur staat enkel op 3 cm stabilisé dus deze wens ik niet te gebruiken. In plaats hiervan zet ik een snelbouw 14cm op mijn grond als buitenmuur. Als binnenmuur zou ik een Ytong plaatsen en deze 2 verankeren in elkaar. Bovenaan een afdekkap erop en een loodslab.

Dakconstructie zou aluminium worden met polycarbonaatplaten die ik vastvijs in de Ytongblokken.

Vragen:
Dien ik een dampscherm te plaatsen tussen snelbouw en Ytong? Waterkering onderaan plaats ik zeker wel.
Dien ik extra isolatie te voorzien?

Reacties

Dit is wel een beetje weinig info.

Maar met mijn beperkte kennis zou ik het volgende durven zeggen :

Een dampscherm zo veel mogelijk naar binnen steken. Indien te veel naar buiten kunt ge vochtproblemen krijgen.

En voor het volgende zal ik misschien commentaar krijgen : ik ben niet zo'n fan van Ytong. Ik heb het zelf gebruikt, maar alleen wanneer het moest. Hoe dik wordt deze bij u? Het isoleert, maar dan moet ge nogal dik gaan. En verankeren... succes er mee! Het is mogelijk, maar de negatiefste kant van Ytong is voor mij de sterkte.

Ytong zou 20 dik zijn. En voor Ytong zijn van die platte cellenbetonankers. Als ik die veranker met dergelijke ankers (je vindt ze terug op www.gb.nl) in een snelbouwmuur moet deze toch stevig genoeg zijn lijkt mij?

 

En wat zou mijn alternatief zijn als binnenmuur? Buitenmuur wordt ne snelbouw en het domme is dat ik eerst de buitenmuur moet zetten en dan binnenmuur dus ik werk achterstevoren he dus isolatie vastschroeven op binnenmuur is zeer moeilijk.

Qua isolatie kan ik wel al zeggen : 20cm Ytong is weinig. (mensen die er meer van kennen zullen u wel kunnen zeggen hoeveel ge nodig hebt)

Hebt ge ook al gedacht aan 'massa m.a.w. inertie' ? 

Nee niet echt.

je moet 't je als volgt voorstellen. Mijn woning en die van mijn buur hebben een typisch stukje achterbouw. Bij mij langs rechts, bij hem langs links. Het stuk ernaast (bij hem rechts, bij hem links vanachter is open terras met een afdak dat afwatert naar de gemene muur toe (ongelooflijk lelijke en natte gezamelijk dakgoot). Dit wilden we veranderen door de gemen muur met 2 meter op te trekken en ieders op zijn eigen achterbouw dak te laten afwateren.

Bij de breekwerken stootten we op het feit dat de gemene muur eigenlijk slecht staat (slechte fundering). Buur wil deze per se laten staan dus bouw ik er een muur voor (eigen muur) van 3,5 meter hoog als buitenmuur. En dan is de vraag wat kan ik als binnenmuur aanwenden? Ik denk dat de beste optie Ytong is. Ook valt door het nieuwe dak in polycarbonaatplaten het ligt recht binnen hierop (zuidwest kant). Hierdoor genereer ik ook in de winter optimale wamte die binnenvalt.

Weet dus enkel niet of ik exatr iso moet plaatsen en vooral een dampscherm. Die isolatie is't minste van mijn zorgen eigenlijk maar vooral vochtproblemen baen mij zorgen. moet ik mijn aluminium dakconstructie op mijn buitenmuur (snelbouw) of de Ytong bevestigen?...

Jesse:

Je schreef dat de muur van uw buur slecht gefundeerd is.

Vraag dan raad en bijstand aan ervaren vaklui en een architect alvorens te gaan graven voor de fundering van "jouw" muur!

Ook:

Het combineren of aanbouwen van verschillende bouwmaterialen tegen elkaar vereist ervaring en kennis. Je moet met andere woorden goede vaklui zoeken om de door jouw genoemde bouwmaterialen (celbeton en snelbouwsteen) probleemloos met elkaar te combineren.

Er een alu-profiel "tegen vijzen" lijkt mij hier een beetje een gemakkelijkheidsoplossing maar die niet het beoogde resultaat - dat jij ervan wenst - gaat geven.