Condensatieketel al dan niet gecombineerd met zonneboiler

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Binnenkort worden we voorzien van gas. Omdat onze CV-ketel aan vervanging toe is, heb ik al wat uitgekeken naar een nieuwe condenserende gasketel.
Ik heb al wat installateurs de voordeur laten passeren. Nu weet ik niet meer wat ik moet doen, welk merk is goed.

Men raadde me volgende ketels aan:
- viessman vitodens staande ketel 222F 26 KW met boiler van 100L
- viessman wandketel 200 24 KW met boiler email van150 L
- saint roch victrix zeus met boiler 54 liter, gecombineerd met cv boiler van 120 L
- Buderus GBL162-25 + SU160W

Nu ik er wat over aan het lezen ben, interesseer ik me ook wel in een zonneboiler. Is dit wel de investering waard? Welk merk raden jullie aan?

Reacties

 Hallo,

Over merken kan ik je weinig raad geven, maar dat een zonneboiler een aanrader is, kunnen heel wat mensen op dit forum je ondertussen wel bevestigen. Eigenlijk is dit gewoon de evidentie zelf. Ik heb zelf een buffervat van 500 liter staan met de nodige m2 zonnecollector, en dat werkt dus bijzonder goed. Best combineren met een doorstromer op gas en je sanitair warmwater is al geregeld. Indien je in een goed geisoleerde woning woont met vloerverwarming, kan dat buffervat meteen ook voor de verwarming gebruikt worden (extra spiralen in het vat, bijverwarming met een condensatieketel). En is het de investering allemaal wel waard? Kijk even naar je (klein)kinderen, bedenk dat zij dit stukje aardbol van ons erven, en het antwoord is wel duidelijk.  

Groeten,

Filip

 

Zonneboiler is altijd de moeite.... rekening houdend met de besparing van 60-70% voor de opwarming van sanitair water en met de fiscale tegemoetkomingen van de overheid (40% van de installatiekost kan je in de belasting inbrengen, gespreid over meerdere jaren).... is de installatie redelijk snel terugverdient.

En daarna kan je ieder vaststellen dat je effectief minder gas verbruikt !