Condensatieketel: De Dietrich MCR 24/28 MI

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

hoi,

 

ik heb net een interessante offerte binnengekregen voor een De Dietrich MCR 24/28 MI condensatieketel http://www.dedietrich-heating.com/downl ... 010772.pdf

 

iemand ervaring met dit merk? of zelfs met deze ketel?

 

deze ketel heeft een breder modulatiebereik dan vb. Vaillant ecoTEC plus VCW 346 voor eenzelfde prijs!!!

de meeste offertes die ik binnenkrijg zijn voor Vaillant, Viessman, ATAQ,...

 

 

bedankt op voorhand

Reacties

Dit is een ketel die gemaakt wordt bij Remeha onder de naam dedietrich, zitten trouwens in de zelfde groep REMEHA,OERTLI,BROTJE. Wij plaatsen Remeha wat een top ketel is, elke installatie wordt gereinigd met een speciale spoelpomp en opgestart met gedeeltelijk onthard water, een microbellenafschijder en een vuilafschijder.hierdoor krijgen we een rendementswinst tot 20% wat uw energiefactuur tengoede komt.

Groetjes,

Rudy

hierdoor krijgen we een rendementswinst tot 20% wat uw energiefactuur tengoede komt.

 

 

waarom geen 50 of 60 procent

denkt men nu echt dat men al dat gegoogel met rendements winst klakkeloos blijkt geloven

expert rudy

deze website is niet bedoeld om reclame te maken.

overigens, ik zou het opstarten met gedeeltelijk onthard water ten zeerste afraden, er is geen enkele goeie reden om dat te doen, integendeel dat beetje kalk dat met het vulwater meekomt heeft eerder een beschermende functie en zal nooit kraneen, pompen, wisselaars blokkeren.

mikrobellen en vuilafsch-ei-ders daarentegen zijn zeker aanbevelenswaardig.

wat die rendementwinst betreft ben ik het volledig eens met hildap, een vuilafscheider of mikrobellenontluchter geven geen meetbare winst, kunnen wel bepaalde problemen vermijden en het comfort verbeteren (minder geluid).

hans d