crepi plaatsen bij -5graden

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

wij zouden in het najaar crepi laten plaatsen ,maar het is nu begin december geworden, mijn vraag is stel dat het nu minder dan5graden is of vorstweer zouden ze dan het crepi mogen plaatsen ,de vertegenwoordiger van de firma zegt dat dit geen probleem is ,maar wij hebben toch onze t'wijfels ,kan iemand ons daarop een antwoord geven

Reacties

Ik ben de precieze temperaturen vergeten, maar vorige winter heeft onze gevelbezetter (die trouwens zeer professioneel was en gemonitord werd door de fabrikant) wekenlang niets kunnen doen door de vrieskou.

De eerste betere periode heeft hij de volledige gevel bezet, met een speciale variant geschikt voor vrieskou.

Ik denk dat -5 bij aanbrengen toch nog te koud is. Ik meen mij te herinneren dat temperaturen net boven vriespunt OK waren tijdens het aanbrengen, en een matige vriesnacht ook OK.

Contacteer de fabrikant ? Technische fiche ?

Als dat een crépi op waterbasis is doe dan vrees ik dat die aannemer die je contacteerde niet veel van zijn stiel kent.

Doe zeker wat Yannick hier aanraad: Vraag de orginele technische fiche van het merk crépi dat hij gebruikt en/of contacteer de fabricant van die crépi.

Crépi zelfs hydrolische gebonden (kalk of cement als bindmiddel) bevat steeds een aantal toevoegmiddelen die absoluut boven de 0 graden (bij de meeste crépi's zelfs boven de 7 graden Celcius) moeten blijven. Neem daarbij dan ook dat het twee tot drie weken duurt alvorens een crépi totaal uitgedroogd en uitgehard is en na de eerste winterperiode komen reeds problemen met hechting en barsten.

Laat eens iets weten wat je aantreft op de technische fiche hé, en... indien toch verwerkbaar onder de nul graden (de wonderen zijn de wereld niet uit): Zorg dat je daar een bewijs op papier van in handen hebt!

Succes,

Rudy