crepie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Een 10 tal jaren geleden hebben wij onze buitenmuren laten bezetten met crepie. Wanneer ik deze nu bekijk, er zijn barsten, vegen...We zijn er niet echt tevreden over. Onze binnenmuren hebben wij zelf geisoleerd met geisoleerde gyprocplaten. Dikte isolatie 3 cm. De muren van onze zolder zijn ook met deze platen geisoleerd; maar de dikte van de isolatie bedraagt 8cm. Het betreft een oude woning zonder spouwmuur. Dikte van de muren 3 stenen. Als ik mijn muren opnieuw laat bezetten met crepie zou ik deze nemen met isolatie of zonderaangzien deze aan de binnenkant al geisoleerd zijn. Er is wel een groot prijsverschil. Alle raad is welkom

Kris-21

Reacties

3 cm muurisolatie is niet veel.

Ik zou naar meer isolatie langs de buitenzijde gaan en dan denk ik aan minimum een 10-tal cm, liefst meer.

 

Misschien kun je vanaf een bepaalde dikte ook isolatiepremies krijgen en dat kan de uiteindelijke meerkost fors drukken.

3 cm isolatie noem ik niet echt geïsoleerd als ik het zo mag zeggen.

 

Ik zou er zeker voorzien aan de buitenkant, een deel van de kosten kan je terug krijgen.

 

Voor de isolatie (niet de crepie) kan je 40% van de factuur inbrengen in uw belastingen met een plafond van 2770 Euro. Dat maakt dat als uw isolatie bv 4000 Euro kost(de manuren om ze te plaatsen mag je er ook bij steken) je 1600 Euro kan weerkrijgen. Ga je boven de 2770 Euro mag je het overzetten naar het jaar erop.

 

Eandis geeft 4 Euro/m² premie als je ze laat plaatsen en 2 Euro/m² als je ze zelf plaatst.

 

Om een premie te krijgen moet je wel boven een bepaalde R waarde zitten, uw isolatie moet je dus wel dik genoeg voorzien, terecht natuurlijk.

 

Kijk eens op premiezoeker.be, site van de overheid.

Isolatie langs de buitenzijde wordt algemeen als beter beschouwd en normaliter mag je 14 cm (ongeveer, kan ook 16 zijn) buiten je gevel gaan, maar vraag dit voor alle zekerheid na, indien het een woning direct aan de straat is, kan dit anders zijn.

Wij gaan zelf isolatie tussen houten balken plaatsen, daar een dunnere houtvezelplaat op (vooral deze kosten veel) en dan crepi.

De premies van Eandis zijn nogal dubbelzinnig, als je de kleine lettertjes niet leest, kan je bedrogen uitkomen... Ik dacht ook hierop recht te hebben MAAR als je epb-plichtig bent, beschouwt Eandis de verbouwing als een nieuwbouw en heb je op de premies voor verbouwingen geen recht meer, enkel voor die van nieuwbouw. U bent gewaarschuwd!