cv-kachel in functie van bestaande systeem

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste,

ik ben een zoektocht begonnen met welke thermo kachel ik best kan plaatsen.
mijn huidige systeem is het volgende:

nieuwe gaskachel met extern buffervat (2x200l, tank in tank acv) om later een kachel en zonneboiler op aan te sluiten. dit systeem werkt reeds een jaar en daar we nog een tijdje ons dak gaan laten liggen gaan we dus de thermokachel eerst plaatsen en later dag + zonneboiler installeren

nu vraag ik mij af, op wat moet ik allemaal letten om de juiste thermo kachel te nemen ?
ons huis is 180m² bewoonbare opppervlakte.

We zijn op zoek naar een cv kachel op hout.

Ik weet inmiddels vanop dit forum welke kachel ik eventueel niet neem maar wat zijn de commentaren op Walltherm en Edilkamin ? tevens lees ik dat manier van verbranden ook van groot belang is, maar wat bepaalt er in je woning de manier van verbranden ? welke veiligheid moet er in acht genomen worden om een thermokachel op een bestaande cv installatie aan te sluiten ? ik lees ook systemen met op en geslotne expantievat, wat is juist het verschil voor een installatie voor een kachel, die in de living zal staan ? andere tips ?

alvast bedankt,
Steven

Reacties

Steven ,

Walltherm - 1 der beste met het hoogste rendement maar schandalig duur , geen gewone kachel maar een houtvergasser .

Alles hangt af v/d warmte die je nodig hebt in je woning ( isolatie ) , maar stoken met een cv-kachel houd wel in dat je ofwel een grote warmteafgifte hebt in je woning ofwel dat je de warmte kan bufferen . Ik werk momenteel met een buffer van 1250 l en vind het te weinig , op een 5 u zit hij propvol terwijl de cv nog aan staat ook .

 

link naar mijn instalatie ( real time )

http://users.skynet.be/zonnigruisbroek/pagina3.html

 

mvg , Kris