Cv op pellet? Iemand ervaring mee?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

We hebben momenteel CV op mazout. Eigenlijk willen we deze weg. We denken aan gas, maar eandis vraagt 2400 euro om ons aan te sluiten. Dat vinden we veel geld. Dus zijn we nu eens aan het kijken naar CV op pellets. Volgende merken zijn we reeds tegen gekomen: ökofen, thermorossi en extraflam.
Ik heb ook in Nederland volgend merk tegen gekomen, die heel wat minder duur is:
http://www.houtcvholland.nl/ketels/pellet_ketels/bio_comfort_plus_set_2…€_4675.html

Heeft er iemand ervaring met CV op pellets? En wat zijn jullie ervaringen?
Ik zou het interessant vinden om deze ervaringen te lezen vooraleer keuzes te maken.

Reacties

Wij zijn bezig met het bouwen van een LEW/PH waarbij we voor een pelletketel van Herz hebben gekozen.

Je kunt info hierover nalezen op www.lage-energiewoning.nl (kijk bij technieken - pelletketel). Waren ook met Okofen bezig. Zag er heel goed uit, maar we zouden de eerste gebruikers in Nederland zijn, de prijs was behoorlijk hoog en de leverancier van de Herz ketel zit bij ons in het dorp. Vandaar onze keuze.

Zouden we in Belgie wonen, zouden we zeker voor de Pellomatic Smart van Okofen hebben gekozen.

Corine

Kijk eens op het pelletforum, daar staan  verschillende mensen met verschillende merken Pellet-CV ketels. De rubriek staat helemaal onderaan de startpagina:

pellets.forummotion.com/