dagelijkse produktie van zonnepanelen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo - ik heb een drietal weken terug panelen laten monteren van de firma Bostoen. Nu hebben we vorige week de keurder gehad en deze heeft de installatie afgekeurd om twee redenen 1 aarding niet goed 2 niet gekeurde teller. Hoe dergelijke problemen kunnen voorkomen door een "erkende plaatser" is mij toch zeer onduidelijk- daarnaast heb ik een sterk vermoeden dat mijn installatie niet genoeg opbrengt. De installatie heeft 4000Wp. Sinds 11/3 s'morgens tot 29/3 's avonds heb ik een produktie van 240.4 Kw. Kan iemand dit vergelijken met zijn installatie?

Reacties

Volgens de Climate SAF PVGIS is de gemiddelde opbrengst voor maart 388 kWh (afhankelijk van welke parameters je neemt)

Nu, gezien jij nog maar van 11 tot 29 maart hebt kan dat wel ongeveer kloppen denk ik (maar is opnieuw van veel parameters afhankelijk, zonder is het een beetje gokken), maart was wel zeer zonnig. 

 

Opbrengsten kan je hier vergelijken, zoek eens op een installatie in uw streek met ongeveer dezelfde orientatie, vermogen,...

http://users.skynet.be/fa534199/zonneschijn/SolarlogBelgium.html

 

Let eventueel op foutmeldingen op de omvormer bij zonnig weer, opstarten, volg het max. vermogen wat op als de zon goed schijnt,...

 

 

Je kan eenvoudig zien op de factuur hoeveel wp de panelen kunnen leveren. In principe kan je nu enkel panelen krijgen tussen 220 en 250 per paneel.(als het tenminste om standaard afmetingen gaat)

 

Ook op de omvormer zou er duidelijk moeten staan wat het maximum vermogen is, vaak kan je dit al afleiden uit de naam (bv de Solar 3000, kan 3kwp aan ;-) )

 

Opbrengst van 240 kWh op 18 dagen, is 13.3 kWh per dag. Lijkt me afhankelijk van je orientatie niet onmogelijk. Vermoed je toch problemen, check dan zeker dat er geen enkel panneel schaduw mag ontvangen: ze liggen immers in serie, en dat ene schaduw vlekje kan de hele string erg hinderen.

bedankt mannen met jullie zonnepanelen het kost me iedere dag zo een 6€ per maand om te beginnen,het zal nog duurder worden fijn he

Waaw 6€ zo veel ...

 

Maar ik zie aan je kachel dat dat voor jou klein geld is.

 

Dus dat komt wel goed.

 

Dirk

 

 

dat komt niet door ons, maar door 99% van alle GSC die aan de industrie worden uitbetaalt voor MEGA-installaties

en deze zelfde bedrijven betalen niets extra voor de kosten va nde GSC

 

denk eerst eens na voor je kritiek begint te geven

 

iedereen die PV plaatst op zijn energiezuinig huis zou direct een standbeeld moeten krijgen ;-)

 @ wil:

 

Ik denk niet dat je mensen die zonnepanelen leggen dit kwadelijk kunt nemen. Het is het systeem die moet veranderen. Als er van de overheid een steunmaatregel komt waarvan mensen gebruik kunnen maken kan je moeilijk verwachten dat ze dat niet doen. Het is bij de overheid dat je zal moeten gaan zagen dat uw factuur 6 Euro duurder is.

 

 

Doet hij jou meebetalen voor zijn aankoop?

Mag hij zijn aankoop aftrekken van de belastingen?

krijgt hij een premie van infrax?

krijgt hij een premie van het vlaams gewest?

Krijgt hij een premie van de provincie of de gemeente?

krijgt hij groencertifikaten voor het NIET GEBRUIKEN van gas,mazoet of electriciteit voor zijn kachel?

Er is maar één antwoord op al deze vragen: NEE,NEE en nog eens NEE.

Mensen die zo een kachel kopen zijn niet per definitie grootverdieners of hebben een dikke spaarboek.

Het zijn meestal mensen die het  beu zijn om met de gas of mazoetstroom mee te zwemmen.

Dirk,had jij jou panelen gekocht als je nergens mocht aankloppen voor het terugkrijgen van jou "klein geld"?

Ik denk het niet.

Dus jou reactie is ongepast en getuigt van weinig inzicht.

eric

je kan aan de factuur zien hoeveel je panelen theoretisch kunenen opbrengen, maar niet wat je installatie kan opbrengen.

hans d

wil

't is graag gedaan hoor.  alhoewel, als ik elke maand 6 € moet bijbetalen verdubbeld mijn elektriciteitsrekening  :-)

hans d

nucar,

 

Het zou kunnen dat ik PV gelegd zou hebben zonder subsidie.

Ik ken persoonlijk een aantal mensen die PV gelegd hebben zonder één frank subsidie .. zo'n 15 jaar geleden

Ja er bestaan nog echt groene jongens.

 

de subsidies waren veel te hoog, daar zijn we het over eens, maar 6€ is nu toch niet zo veel voor de meeste mensen.

Door die subsidies zijn PV panelen zo grootschalig geproduceert gaan worden, waardoor de prijs meer dan gehalveerd is, en binnenkort is PV voor iedereen betaalbaar ZONDER subsidie.

 

Als we daarvoor aan iedereen 6€ bijdrage moeten vragen vind ik dat weinig.

 

Bovendien is de werkelijke kost maar 2€! die andere 4€ zou dienen om andere schulden van eandis af te betalen.

Pittig detail : De limburgers moeten maar de helft betalen ... rara hoe kan dat ?

 

De afgeschreven kerncentrales leveren elektrabel per gezin en per jaar 800€ winst !!!

Jullie richten jullie pijlen op de verkeerde.

 

Ik ga nooit naar de kerk, maar betaal elke maand veel meer dan 6€ voor dit instuituut met zijn ongestrafte pedofielen .... als we zo gaan beginnen ...

 

Dirk

 

 

 Klopt!

Elektrabrol maakt woekerwinsten met kerncentrales langer open te houden die wij, de belastingsbetaler, betaald hebben. Alle winst gaat dan nog eens intergraal naar GDF Suez waar de belastingsbetaler ook al weer geen cent meer van terug ziet.

 

Ik denk dat er grotere problemen zijn dan de GSC die doorgerekend worden.

 

Nu, maak u geen zorgen, vandaag gaat de benzine weer duurder worden...ik hoor hier niemand moord en brand schreeuwen dat het niet eerlijk is? Nogthans zijn het niet de gezinnen die er rijk van worden maar enkele bedrijven/mannen die nu al bakken geld te veel hebben...

 

 

heren het blijft niet bij 6€ volgend jaar word het al meer,en als je iets wil betaal het dan zelf doe ik ook ik vind dat ik een ander zijn zonnepanelen niet mee moet betalen mijn kachel heb ik ook zelf betaald.is toch normaal denk ik ik durf het gewoon te zeggen het zijn allemaal bandieten die ons 6€komen vragen punt uit.allemaal zakken vullers

ik wil persoonlijk wél extra bijbetalen om groene maatregelen  mee te promoten. Ik heb wel de luxe dat ik dat financieel  kan.

Mijn enige bezwaar tegen pv is dat er zo veel geld naar toe gaat. Terwijl de andere maatregelen van de trias energetica, die zo véél meer kunnen opbrengen, verwaarloosd worden. En pv is ook de vorm van groene energie die het minst opbrengt. Per uitgespaarde ton CO2 is het de duurste maatregel.

Bij gebrek aan geld, zoals nu het geval is, moet men efficiënt investeren. Als overheid investeren in pv panelen is niet rendabel.

Zou men met dezelfde energie en inzet van financiële middelen eerst masaal isoleren, en dan werken aan de uitbouw van windenergie en getijdenenergie, dan zou ik graag zelfs nog meer bijbetalen. Want dat zou iets uithalen voor onze toekomst. Dat zou tenminste een verschil kunnen maken.

Nu lijken onze huizen op grote tonnen vol gaten, waarlangs alle vloeistof ( = energie) weglekt, en men investeert eerst in een duur, hoogtechnologisch, zeer moeilijk te maken pompsysteem ( = pv) om een deel weggelekte vloeistof er terug in te pompen. Terwijl men beter een paar goedkope kurken stoppen ( = isolatie) zou kopen om de gaten mee te dichten.

Pv in Vlaanderen is zo onrendabel in vergelijking met  isoleren en andere alternatieve energie, dat ik er niet bij kan dat de overheid nu juist daar eerst in wil investeren. Helemaal te gek wordt het als men alle windmolenprojecten een na een afschiet en vergunningen weigert.

 

 

Mensen mèt zonnepanelen betalen dat ook, he, in hun vaste kosten.

Ik heb met mijn zonnepanelen een investering gedaan die te vergelijken valt met pensioensparen, niet omdat ik rijk ben, maar omdat mijn pensioen er aan komt