Daglichtbuis Tubzzz

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Heeft er iemand ervaring met Tubzzz daglichtbuizen.
Goedkoper dan zijn concurrenten, minder opvallende koepels, maar zijn ze ook even efficiënt?

gr

Rik

Reacties

rik

ben even op het net aan het zoeken geweest, maar vind niks aan informatie. de website blijkt niet te bestaan, ofwel is er iets mis met de link op de website van de enige verkloper die ik op het net vindt.

het enige dat ik vind is een regeltje dat spreekt over een flexibele buis, en dan weet je genoeg, dat werkt niet, want je krijgt nooit een goede reflectie. maar als jij nog ergens info weet te vinden, zet het dan even op ecobouwers.

hans d

 Dag Hans,

De link die ik gevonden heb is http://www.tubzzz.com/.

Groeten

Rik

rik

om te beginnen maken zij gebruik van flexibels, daarmee heb je snel 20% minder licht. velux heeft ze ook een tijdje verkocht, maar zijn er op teruggekomen en gebruiken nu ook een systeem met starre buis, natuurlijk is dat wat moeilijker te installeren.

maar het ergste is de onkunde en gebrek aan kennis van bouwfysica ik citeer:

Are there any condensation problems?
No. Tubzzz® is completely sealed at the roof to prevent the air from the outside from travelling down the tube. The loosely fitted diffuser at the ceiling allows the inside air to mix with the tube air, eliminating the air temperature contrast that contributes to condensation.

terwijl iedereen die ook maar iets over condensatie afweet, weet dat het probleem van condensatie een probleem is van warme binnenlucht die naar buiten treedt en tijdens het afkoelen condenseert. aangezien hun systeem langs buiten volledig dicht is (moet wel vanwege de zeer lage opbouw, anders krijgen ze langs boven water binnen) is miserie voorgerogrammeerd. het verhaaltje van lucht die zich mengt is onzin, de RV zal stijgen met het afkoelen.

een daglichtbuis moet zeer luchtdciht zijn aan de binnenkant, en dampopen aan de buitenkant! en kies steeds voor starre buis als je mooi licht wil hebben.

hans d

Dag Hans,

bedankt voor je deskundige commentaar.

mvg

Rik

 Hallo

Ik ben al een tijdje bezig om te bedenken hoe ik meer lichtinval in mijn woning kan krijgen . Zodoende ben ik,op solatubes en aanverwanten gestoten . Allereerst wil ik wel zeggen dat ik de velux lichttunnel het mooist vind van afwerking . Bij sommigen anderen heb je precies z'on politiesirene op je dak staan.

Even de situatie schetsen , wij hebben sinds een achttal maanden dit huis gekocht , onze tuinzijde is naar het zuidwesten gericht.

Beneden living die op de tuin uitkomt , van voor de keuken. Garage naast de living . eerste verdiep slaapkamers en daarboven de zolder.

Dit wil zeggen dat s'morgens héél vroeg ( als de zon schijnt ! ) ik wat zonnestraaltjes in de living krijg.

Maar dat is maar voor even , ik heb weliswaar tot 17 u zon op het terras maar toch geen licht in de living en daar is het zuidwesten de boosdoener van ! De zon schijnt héél de dag op de zijkant van het huis maar praktisch niet binnen.

Wel heb ik heel de dag zon op de zijgevel ( half open bebouwing ) maar daar is de garage en daar heb ik dan ook niets aan . Ik krijg vanaf de namiddag wel zon in de keuken maar de deuropening staat niet gunstig om het zoop de eetkamer te laten stralen . Nu gaan wij die deuropening wel verzetten maar dan nog is dit niet voldoende .

Nu mijn vraag , zou het mogelijk zijn z'on tunnelop de zijgevel van de garage te plaatsen , dan een buis doortrekken door de garage en zo door de living tot in het midden ? Ik zou dit geheel dan vestoppen in een soort balk .

Ik denk dat de afstand van de zijgevel tot midden living toch zeker een 7 tal meter is .

Kan u mij raad geven ? Ik zie uw naam dikwijls opduiken daarom deze vraag aan u .

En tot wie moet ik, mij dan wenden om het uiteindelijk te plaatsen ? Wat voor een kostenplaatje mag ik rekenen ?

  Bedankt op voorhand voor uw antwoord.

 Groetjes 

 Bianca

 

 

 

bianca

met die systemen kan je alle kanten uit, maar hoe langer de buis, en hoe meer bochten, hoe minder licht je overhoudt op het einde. gunstiger is meestal dat je probeert vertikaal te lopen en vooral bochten vermijden.

mocht je nog specifieke vragen hebben (prijzen etc.), contacteer me dan even via de website, daar vindt je onze gegevens

hans d