Dak constructie met sandwichpanelen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Het betreft een dak (ongebruikte zolder) van 8m op 3m boven een woonruimte dat wordt afgebroken.
De panelen worden niet geinstalleerd op de draagmuren want de vloer (nu zoldervloer) met eventueel het bestaande plafond in de leefruimte blijft bestaan.
Dit bestaat uit hout dat door ons zelf behandeld wordt, waar de electriciteitsleidingen in gelegd worden, dan leggen we er 15cm glaswolisolatie in en alles wordt afgedekt met OSB platen. Zo ontstaat er nog steeds een beloopbare vloer zodat het dakbedrijf het bestaande dak kan afbreken en de panelen installeren volgens de regels van de kunst.
De panelen worden in de breedte gelegd met een helling, weet niet juist hoeveel.

De opbouw van onderen:

Bestaand plafond
gyprocplaat
Houten kepers met glaswol 15cm en een dampscherm dat er reeds aan vast zit
OSB platen
Dan is er een kleine ruimte
De sandwichpanelen met een helling in de breedte gelegd op houten draagstructuur

Vinden jullie dit een goede constructie?
De panelen zijn dampdicht.
Hoe zit het met condens?
Is het dampscherm aan de glaswol genoeg om condens te vermijden? Moet dit vastgeniet worden?
Wat denken jullie van geluid in de woonruimte op het moment van een stortbui/hagel?

Jullie reacties zijn welkom!

Reacties

beste, wat zegt je architekt-ontwerper of je aannemer-schrijnwerker-dakwerker?Een gerichte doelstelling van de geplande werken is nodig om julie korekt te informeren en of te begeleiden .Wat met winddichting?(Dit is ook heeeel belangrijk)De werken die je wil laten uitvoeren zijn voor jullie natuurlijk heel belangrijk naar de toekomst.toe.Ecobouwers willen Bio-ecologisch en duurzaam bouwen of verbouwen.Was het maar zo eenvoudig.Onze vakmensen zijn nog niet voldoende op de hoogte van de technieken over isolatie,winddichting,koudebruggen(bouwknopen)enz.Wanneer je zulke werken goed wil laten uitvoeren neem je een heel betrouwbare bouwtechnieker(ingenieur,architekt,aannemer) onder de arm.

Grtn Jos Hofman