Dak isoleren met 30 cm rotswol

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Zijn er hier mensen die hun dak geïsoleerd hebben met 30cm rotswol? In meerdere lagen?
Hebben jullie ook foto's van de uitvoering? Geen schrik over het extra gewicht van het dak op de muren?

Reacties

stefan

waarom zou je voor rotswol kiezen? met cellulose is dat makkelijker en sneller, en waarschijnlijk nog goedkoper ook.

 

hans d

 

Ik heb mijn rotswol al. Kon door een actie rotswol vastkrijgen aan een heel goed prijsje.
Origineel hadden we gedacht de zoldervloer te isoleren aangezien de zolder te klein ging zijn vlgsn plan.
Maar achteraf bleek dat de dakwerker ons dak net iets anders gemaakt had, waarbij we ondanks de dikke isolatie nog gemakkelijk in kunnen rechtstaan en is het idee gekomen om een speelzolder van te maken en een gedeelte als stockage ruimte te laten dienen.
Dus nu zit ik wel met die rotswol die we tussen de spanten gaan steken en nog een reeks horizontale balken er tegen aanslaan om dan terug isolatie te steken.
En ik zocht daarom mensen die dat nog gedaan hebben.

stefan

het gewicht is geen probleem.

wat plaatsing betreft is het belangrijk om te weten welk type van rotswol je hebt.

hans d

Wij hebben Rockflex 214 van Rockwool.

 

tja

natuurlijk is die goedkoop, 't is het goedkoopste wat rockwool maakt, een typisch gammaprodukt, en wat mij betreft niet zo geschikt voor hellende daken. deze zeer licht plaat het maar een

ik lees ook in de brochures "De plaat heeft uitstekende thermische eigenschappen", wel dat is relatief, het is een van de rockwoolproduckten met de slechtste lambdawaarde, maar dat verklaart natuurlijk de prijs.

ik heb altijd al een probleem gehad met dat soort dekens, die zakken langzaam aan ineen, in een schuin dak betekent dat dat er bovenaan een opening kan onstaan, en dan is je isolerend effect weg. daarom geef ik altijd de raad, wil je perse met minerale wol isoleren, neem dan een harde stijve plaat met hoge densiteit, die zal niet inzakken.

op een vloer is dat anders, daar krijg je geen gewicht op de isolatie, buiten z'n eigengewicht.

 

hans d

Kan je de rockwool niet in de zoldervloer steken (als het een balkenvloer is), uiteraard moet je je dak dan nog apart isoleren bv. met cellulose.  Tenminste op het moment dat je de zolder ook effectief gaat gebruiken.

Het voordeel is dat je een dubbele isolatie hebt voor de kamers onder de zolder en dat de zolder ook akoustisch beter geïsoleerd is.