Dakbedekkingen recycleerbaar?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik heb 170m2 rhepanol fk die afgevoerd moet worden. Volgens de technische fiche is dit volledig recycleerbaar. Maar is dat wel zo? Het is namelijk onmogelijk om deze zonder lijmresten of andere vreemde restanten af te voeren dus wat gebeurt er in de praktijk: container gemengd afval laten komen en dan naar de verbrandingsoven zeker? Doet me wat denken aan het tetra-pak verhaal: allemaal goed en wel op papier maar in de praktijk is er gewoon geen systeem aanwezig om het daadwerkelijk te recycleren.

Reacties

Klopt helemaal.

Maar ook toch wel, als die dakbedekking bij je destijds mechanisch bevestigd was aangebracht dan zou je die wel schoon kunnen aanbieden. 

Dan wordt het de metalen bevestigers, de isolatie platen, damprem PE en de dakbedekking deze worden gedemonteerd en kunnen elk naar zijn recycle bestemming.

Mijn grote verwondering, men is helemaal gek van EPDM (is zo milieu vriendelijk) het gros van de daken wordt gelijmd aangebracht. Wat kan je verwachtten als je die oude dakbedekking met lijm resten aanbied. En dan die met zijn bitumen laag.

Grind of schoeven, zijn zover ik weet tot op heden, de enige juiste dakbedekkingssystemen als je het over milieuvriendelijk-en recyclebaar dak wilt hebben.