dakrenovatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik wil volgend jaar mijn dak vernieuwen door een aannemer. Het dak bestaat uit 2 delen: lager gelegen dak die aansluit op de buur (waar badkamer onder zit en niet bereikbaar is van binnenuit)en hoger gelegen zadeldak, in totaal 160 m²

De huidige situatie bestaat uit: geen onderdak, maar er is wel isolatie van de zoldervloer, en schuine plafonds in de badkamer en slaapkamers onder het dak.

Volgens het plan van de electrische verwarming uit '66 (Masser) zou de isolatie bestaan uit:
- vloer van de zolder: 2 X 7,5 cm minerale wol tussen de ribben met dampscherm
- schuine plafonds: 7,5 cm minerale wol met dampscherm + 5cm geexpandeerde polystyreen.

Ik kan dat natuurlijk niet nagaan (ben ook een leek) maar de bepleistering van badkamer (die zich onder lager gelegen dak bevindt) is nog intact wat er volgens kenners opwijst dat er wel degelijk isolatie is) . Bovendien heb ik bij de vernieuwing van mijn ramen wel geconstateerd dat er isolatie zat tussen de binnen- en buitenmuur, volgens plan zou dat 7,5 cm zijn)

Voor de renovatie wil ik rekening houden met volgende zaken:
- er kan niet alles van binnenuit geïsoleerd worden (badkamer + ook delen van slaapkamers die niet meer bereikbaar zijn vanop zolder)
- slaapkamers zijn zuid - zuidwest gericht, ik zou ook moeten iets aan oververhitting doen
- op termijn zou ik ook zonnepanelen willen plaatsen

Er zijn blijkbaar verschillende opties als ik de discussies op diverse sites lees:
- houtvezelplaten (genre celit of gutex) + isolatie tussen kepers van buitenuit (maar dan moeten de kepers verhoogd worden om voldoende isolatie te leggen).
- een alles in één oplossing : genre powerroof

als ik met aannemers spreek dan stellen sommige celit voor tegen oververhitting (maar spreken niet over isolatie) anderen powerroof voor. ik weet het eigenlijk niet meer en ben op zoek naar ervaringen en suggesties Wat raden jullie mij aan ?

alvast bedankt !