Dampscherm is vals plafond gelijkvloers?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

Mijn woning bestaat uit een gelijkvloers en 1ste verdieping deels onder dak. De isolatie van het dak heb ik deze winter verbeterd van 6 naar 18 cm glaswol door het dak uit te dikken. Nadien heb ik overal een dampscherm aangebracht zo goed mogelijk volgens de regels van de kunst. Nu ben ik de gelijkvloerse verdieping aan het renoveren en zou graag isolatie plaatsen tussen het valse plafond (12 cm dik) voor de warmte grotendeels beneden te houden. De bovenverdieping blijft ehcter onverwarmd en hierdoor kan de temperatuur in de winter bij strenge vorst kelderen tot een graad of 10-12 terwijl het in de winter beneden steeds +- 22°C is.

Mijn vraag is of het raadzaam is om op het valse plafond beneden ook een dampscherm aan te brengen onder de isolatie of beter van niet? En waarom?

Bedankt voor de raad!