dampscherm vs. damprem

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Situatie:
te isoleren zolder, 20 cm rotswol.
ben er zelf nog niet uit, dus volgende vraag:
Dampscherm of damprem?

aan u de (beste) keuze.

Reacties

niemand die durft?

Hallo!

Heb je een onderdak?  Uit welk materiaal?  Ik denk dat dat ook van belang is.  Plastiek zou ik zeker nooit nemen.

lees eens dit

www.ecologischbouwen.be/.../isoproC3_dampscherm_damprem.pdf -

groetjes

en succes

Toon

 

onderdak in menuiserite, pannendak.

http://www.ecobouwers.be/node/42134.

daaar staat dat menuiserite dampopen is.  Dus vocht dat zich in de isolatie heeft kunnen opstapelen kan er terug uitdampen.  Dan moet er vooral voor zorgen dat er geen vocht vanuit de leefruimtes de isolatie kan binnendringen.  Dit kan je doen door zo goed mogelijk luchtdicht te werken.  Ik denk zelfs dat de luchtdichting belangrijker is dan de keuze damprem/scherm.  Alle kieren, gaten enz...goed aftapen met een speciale tape.  Ik zou niet kiezen voor een plastic folietje van brico met een gewone tape, maar voor gespecialiseerde producten ( dit is een instinctief aanvoelen van me..)Instinctief zou ik ook voor een dampscherm kiezen aan de binnenzijde van de isolatie..( aan de warme zijde of de zijde van de leefruimtes..)

Maar ik ben géén specialist!

groetjes

Toon

 

de meeste dampschermen van de bekende isolatiemerken zijn PE-folie van 0.2mm dik. Hebben deze nog andere specifikaties of kun je stellen dat een normale PE folie van die dikte (bv 'landbouwplastiek-veeel goedkoper) idem is?

www.boomerbvba.be/ee/index.../pro_clima/

www.proclima.com/.../pro_clima_belgique.html

 

kijk hier eens op... ik ken verder niks van de specificaties, maar landbouwplastic lijkt me niet aangewezen... ik zou echt niet op een euro kijken en gespecialiseerd materiaal kopen.  Als je door een foute materiaalkeuze vochtproblemen krijgt in je isolatie kan je alles eruit halen na verloop van tijd en opnieuw beginnen....

veel groetjes

Toon

ps : ik hoop dat een echte specialist hier ook raad komt geven.....

 

Proclima ken ik... maarre... kan dit toegepast worden met minerale wol?

volgens mij wel....

het is altijd een  kwestie van vocht uit je isoltie te houden, en daar zorgen die folies voor.  Misschien eens mailen met proclima??

Groetjes

Toon