Deelnemers gezocht voor een nieuw vtm-programma

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste,

Productiehuis Endemol is voor een nieuw vtm-programma op zoek naar mensen met bijzondere huizen. Mensen die bovendien fier zijn op hun aparte woning en anderen daarom een kijkje willen gunnen in hun met passie ingerichte woonst. Het format van het programma is zo opgebouwd dat 4 mensen met elk een bepaalde interieurstijl elkaar rondleiden in hun huis en vertellen over hun visie op wonen. Op het einde van de rit is het dan de bedoeling dat de kandidaten elkaar “beoordelen” op hun inrichting. Degene die dan achteraf de meeste punten heeft gekregen van zijn medekandidaten, wint een zeer mooie geldprijs.

Bent u eventueel geïnteresseerd om hieraan deel te nemen of kent u mensen van wie de inrichting van hun huis je steil achterover doet slaan, mag u mij steeds, geheel vrijblijvend, contacteren op onderstaande gegevens.

Alvast hartelijk bedankt!

Met vriendelijke groeten,
Griet Pauwels
Redactrice Endemol

Endemol België N.V.
Gsm: 0478/58.50.02
E-mail: griet.pauwels [at] endemol.be

Reacties

Mocht Endemol nu eens op zoek zijn naar gezinnen/zelfbouwers die actief bezig zijn met energiebesparing en fier zijn op hun (zeer) energiezuinige woning , dan denk ik dat er meer reacties via deze site zouden komen.

 

Nu is men op zoek naar mensen met "een bepaalde interieurstijl". waw, dit lijkt mij ZEEER interessant.

 

je ziet waar het gemiddelde productiehuis (lees : de gemiddelde vlaming) zijn prioriteiten en interesses legt....

tja VTM...arm Vlaanderen..;-)

Helemaal mee eens.......totaal de plank misgeslagen op dit forum !

Zou zeker interesse hebben om mensen ons nieuwe huis te laten zien, maar dan gaat het niet om het interieur maar over welke duurzame oplossingen wij hebben gekozen. Ik zou zeggen...verander het programma....daar zijn er toch al teveel van. Laat anderen geinspireerd worden door onze huizen om zelf ook eens na te denken over duurzame bouw en verbouwingen.

Corine

Na 'ik kan het beste koken' en 'ik kan het mooiste trouwfeest organiseren' nu 'ik heb het grootste/chiqueste/mooiste huis'. Hehe.

 

Vanuit het standpunt van de programmamakers is het trouwens niet misgeslagen om hier te adverteren. Ze zetten dan bij voorkeur iemand met een dikke, ongeïsoleerde villa met zwembad naast een overtuigde LEW/PH bewoner, dan kunnen ze lekker in de clinch gaan en dat geeft 'interessante' televisie.

 

We kunnen maar hopen dat de gemiddelde LEW/PH bewoner op dit forum genoeg hersens heeft om hier niet op in te gaan.

hmmm ja, het zal weer neerkomen op het esthetisch aspect en dan nog beloond worden enkel daarop...

dat is dus nog platter dan een 'ik kan koken' programma want daar moet het lekker smaken maar als het niet mooi het bord ligt....

 

beter zou een programma zijn waarin verschillende mensen hun standpunt uitleggen waarom massiefpassief of houtskelet, glas/rotswol of cellulose, etc.

en dan liefst niet dat ze elkaar beoordelen maar expert(s) die nog bijvullend informatie geven.

 

maar daar kan je geen 'wedstrijdje' van maken hé... 

 

 hehe, 

 

overschot van gelijk mannen, neem nu grand designs, daar kun je nog iets van opsteken, en zo zie je het ganse bouwproces enz... kan uiteraard nog beter ;-) maar dat gaat het al de goede richting uit. 

maar idd , spijtig van het onderwerp, ik ga akkoord met bovenstaande posts... de inhoud daar gaat het al lang niet meer om, net als bij de kookprogramma's , ik kijk ook af en toe wel eens, het is leuk om ze met eten bezig te zien, maar je kunt enkel oordelen door het te proeven, dus je kijkt naar iets zonder het te kunnen beoordelen,  het programma draait rond de commentaren en de persoonlijkheden van de deelnemers, en daar grossiert middelmatigheid, worden karakters tegen mekaar uitgespeeld... t'is allemaal zo subjectief.. altijd subjectieve meningen die weinig of geen meerwaarde hebben, ... maar er is blijkbaar een grote markt voor

Nu ik zie het anders, marketeers zeggen dat je je klanten zelf kunt en moet opvoeden, dus als je echt wil kun je programma's met een meerwaarde zeker een podium geven op voorwaarde dat er algemeen en overkoepelend naar meerwaarde gezocht word ... 

Of zoals Erich Fromm het zou zeggen, de mensen zijn een afspiegeling van de maatschappij ( niet zozeer zoals het Freud het over driften had) maw we hebben het allemaal in de hand, en TV is een zo prominente spiegel van onze maatschappij geworden, dat er daar wel een grotere inspanning zou mogen geleverd worden... velen onder ons vinden het alsmaar minder leuk wat ze inde spiegel te zien krijgen en haken af, gevolgd door een steeds grotere kloof tussen groepen... 

een ander type bouwprogramma, idd waarom niet zoals jullie aangaven, zelfbouwers gedurende een jaar of meer volgen, achteraf laten beoordelen door vakmensen, en niet louter op het esthetische want is dat "niet" (of toch minder) subjectief? En de geldprijs zou moeten gebaseerd zijn op uitgaven op de drie passieve peilers en benchmarken tegen het energieverbruik die ze naar de toekomst zullen nodig hebben.. maw rendement van de kosten.. ecologische factoren.. 

maar goed we verwachten te veel zeker ;-)

Dergelijke programma's hoeven ook meestal geen echt onderwerp meer, het gaat niet over het onderwerp het gaat over de commentaren en gebeurtenissen rond dit onderwerp, het voyeurisme zonder hogere doel ;-) 

Griet ik vrees/vermoed idd dat je op het verkeerde forum bent aanbeland...

groetjes

C_L

 

 

 

 

idd, grand designs is super.

Alleen spijtig dat het heel vaak over 'design' gaat. Enorme glaspartijen,  gadets (vb: verwarmende ruiten), ...

Budget zijn ook niet van de poes: meestal zitten ze rond de 1000000 £... slik.

 

nayy

die budgetten in Grand designs zijn natuurlijk kenmerkend voor de situatie in de UK. Daar is grond heel duur en het bouwen ook heel (heel) duur.

Er waren afleveringen waarin de bewoners echt met een laag tot redelijk budget van start gingen.

En er waren ook afleveringen waarvan je idd echt iets van kon opsteken van verschillende bouwstijlen of op een innovatieve manier iets bouwen...

een vlaamse versie zou best kunnen maar dan heb je een programma waarbij idd geen discussie of commentaaroorlog tussen bouwers kan getoond worden).

En je kan er ook moeilijk een SMS-stemoorlogje van maken tussen provincies of steden.

geef mij maar "building a new life in the country"

Was vroeger op Vitaya

 

 Beste allen,

Ik wou bovenstaand bericht nog even nuanceren en meedelen dat VTM zeker geïnteresseerd is in ecologisch bouwen en energiezuinige woningen. Dat vtm voor een nieuw programma op zoek gaat naar mensen die wonen in een "bepaalde interieurstijl" was misschien een ongelukkige woordkeuze en "verschillende bouwstijl en gebruik van bouwmaterialen" was hier misschien beter op z'n plaats geweest. Dit gezegd zijnde, willen we in het programma zeker en vast aandacht schenken aan diverse manieren van wonen en visies hieromtrent.
 

> Willen we in het programma zeker en vast aandacht schenken aan diverse manieren van wonen en visies hieromtrent.

 

Dat zal wel, diverse manieren van wonen en visies. Zo divers mogelijk waarschijnlijk, onvermijdelijk in dezelfde aflevering, in confrontatie. Zo gaat het meestal in dit soort programma's.

De zaak Iso Trading kan ook nog wel wat aandacht hebben. Ik mis de smileys.

 Om dan de meest extreme mensen bij elkaar te steken en de meest extreme reacties uit te lokken en stilletjes hopen op een traantje... Nee bedankt!