DONS van een OUDE donsdeken : WAT DOE IK DAAR MEE

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Eerst een klein verhaal. Onze OUDE donsdeken is VERSLETEN. Eigenlijk het stof, het KATOEN rond de donsdeken (TIJK) is gewoonweg VERSLETEN. Deze donsdeken is na 20 jaar gebruik echt aan vervanging of herstelling toe.
De donsdeken heeft jaren terug reeds een grondige reiniging gekregen (met BIJVULLEN van dons).
Vermits het stof errond nu echt versleten is (te veel losse DONS in de slaapkamer...) dachten we aan HERSTELLING.
Het is mogelijk om een nieuwe TIJK errond te verkrijgen, de DONS te laten reinigen en bijvullen. Doch dit kost, ZEER VEEL geld. Bedragen, ...ongeveer : Tijk van 240*220 is 185€, wassen is 70€ en bijvullen DONS is 45€/100g (minimum 3 à 400g bij te vullen).
Deze herstelling (nieuwe tijk, wassen en bijvullen) zou dan op net zoveel komen als een nieuwe vandaag. De prijs van donsdekens vandaag is even hoog dan 20 jaar geleden (dus nu 'relatief' goedkoop). Wij hebben besloten dan maar een nieuwe te kopen (ik hoop hier geen slecht commentaar te krijgen van tegenstanders...???)

Nu mijn eigenlijke vraag : WAT met de oude DONS in de donsdeken ? Deze dons is eigenlijk nog goed (na reiniging zeker), er is daar helemaal niets mis mee.
Gewoon wegsmijten is voor mij een te pijnlijke zaak.
WAT kan ik hiermee DOEN ?
Graag enkele goede voorstellen.
Misschien kan ik het als ISOLATIE rond mijn zonneboiler steken...

Reacties

NIEMAND die me een behoorlijke TIP wil of kan geven ?

==> Gewoon een poging om dit onderwerp, zoals een donsdeken, even OP te schudden...

Tja, je kan er misschien kussens van maken, of tochthonden?