Douchepijp in combinatie met thermostaat kraan

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste forumleden,

In onze nieuwe woning zullen we een douchepijp (WTW) plaatsen die enkel aangesloten zal worden op de thermostaat kraan van de douche. Nu heb ik hier en daar gelezen dat je moet opletten dat de thermostaat kraan regelt op het warme water. Klopt dit en hoe kan ik dit te weten komen?

Alvast bedankt,

David

Reacties

best navragen bij de fabrikanten, ik heb zonet even geprobeerd op de website van Grohe om enige indicatie te vinden van of ze nu op het warm of koud water ageren voor de thermostatisch mengkraan maar dat blijkt niet zo makkelijk...

Ik zou verwachten dat niet anders kan dan te werken ook op de warm water kraan. En ik zou intuïtief verwachten dat die op beide werkt zodat het debiet redelijk constant gehouden kan.worden.

iedere deftige kraan doet dit

deze kranen kosten best wat geld, maar zorgen ook voor comfort = snel een goede en constante temperatuur

 

Kan je dit testen bij een geplaatste mengkraan?

Bij ons een Grohe mengkraan en geen probleem.

Ik snap je vraag echter niet goed. Een thermostaatkraan zorgt voor een constante temperatuur aan de uitgang. Dus in de winter heb je kouder water aan de koudwaterkant. En ieder huishouden kan een andere warmwatertemperatuur hebben. Volgens mij moet elke thermostatische kraan daar dus rekening mee kunnen houden.

Zoals ik het begrepen heb, voor een bepaalde temperatuur & debiet, nemen "goede" thermostatische mengkranen een vaste hoeveelheid koud water, en moduleren ze de warmwatertoevoer tot de temperatuur goed is.  Deze zullen goed rendement van een DWW geven.  De "slechte" mengkranen zullen een vaste hoeveelheid warm water nemen, en de koudwater kant moduleren, en dus weinig of geen besparing geven bij een DWW.



Toen wij onze douche wtw plaatsen was er discussie over een extra syphon onderaan de douche wtw,

Volgens de leverencier niet nodig, volgens de saniair man wel nodig, omdat anders het koper zou aangetast woirden door riool lucht (amoniak + koper = troubles)

iemand een idee??

eddy

Mij lijkt dat mogelijk correct. Zelf met schande ondervonden bij een warmtepomp boiler. De afvoer van condensvocht zat zonder stankslot op de afvoer. Die kopere luchtwarmtewisselaar is geoxideerd. Een echt bewijs dat dat oorzaak is heb ik niet. Maar achteraf wel gezien dat de fabrikant in zijn instructies dit wel voorzag.
Mij lijkt het daarom nodig dat koper dus beschermd wordt

Walter

Als je riolering correct is uitgevoerd komt de afvoer uit in een syphonputje. Zoveel amoniak zal je daarvan toch niet hebben zeker?